torstai 10. tammikuuta 2013

Viime kesältä

Kävin viime kesänä elokuun puolivälissä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Silloin jäi laittamatta postaus tänne blogiin. Kuvia otin vain vähän, ihan vaan itselleni muistutukseksi, mitä syyskesällä kukkivaa voisi puutarhaan laittaa. Nyt talvella on sopiva aika suunnitella ensi kesän istutuksia, vähän muistella viime kesää ja ladata värivitamiiniakin kuvia katselemalla.
Keltainen ei ole suosikkivärini puutarhassa, mutta loppukesästä keltainenkin menee, varsinkin kun on näin upeat puskat, niinkuin tällä päivänsilmällä (Heliopsis helianthoides var. scabra).
Yrtti-iiso (Agastache foeniculum) loisti myös upeasti.
Punaluppio (Sanguisorba officinalis) on mielestäni kivan värinen. Sillä on juuri sellainen loppukesän syvä, kypsä väri, josta tykkään.
Olisikohan tämä ollut nuokkuluppio. Kiva pulloharja tämäkin. Hieman hempeämpi väriltään kuin tuo punaluppio.
Puistossa oli myös taideteoksia. Tekijän nimeä ei nyt ole tiedossa, mutta tuollaiset koristeet olisivat kivoja vaikka omassakin puutarhassa kun vaan osaisi tehdä.
Hellepäivän piknikki on tainnut jäädä puutarhurilla tässä kesken.

3 kommenttia:

 1. Noi on juuri kivoja nuo kasvikuvat näin talvella! Ja nuo puutarhat on todella rentouttavia paikkoja....

  VastaaPoista
 2. Minäkään en tykkää keltaisista kukista ainakaan keskikesällä. Taitaa osittain johtua siitä, että kesäkuussa saa taistella voikukkia vastaan ihan urakalla. Mutta tähän aikaan vuodesta keltainen penkki näyttää voimaannuttavalta.

  Trina, minulla olisi kissa-asiaa. Sopiiko, jos laittaisin sähköpostia?

  VastaaPoista
 3. Margsan, talvella kesä tuntuu niin epätodelliselta ja kaukaiselta asialta, kun katsoo kuvia ja kesällä turtuu kaikkeen väriin ja valoon. Kunpa pääsisi hetkeksi puutarhan...

  Piri, talvella keltainen on kuin C-vitamiinia :)

  Laita ihmeessä kissa-asiapostia:
  huopalintu@gmail.com

  VastaaPoista