lauantai 26. tammikuuta 2013

Kukkia ja terveyttä

Anteeksi surkealaatuinen kuva :)
Saimme jouluna kukkaistutuksen, jonka kasvit ovat vasta nyt alkaneet kukkia. Valkoinen kerrattukukkainen tulilatva ja valkekukkainen orkidea ludisia sopivat kyllä hyvin niin joulu- kuin talvikukiksikin. Ludisia on minulla ollut ennenkin, mutta jostain syystä muuton yhteydessä viimeksi lahjoitin lähes kaikki kukat anopille ja mukana meni ludisiakin. En muistanutkaan miten kaunis kasvi tuo on. Netistä lunttasin sen verran, että kasvin pitäisi menestyä myös varjoisammalla ikkunalla, joten ehkä voin onnistua pitämään sen hengissä, kun asunnossamme ei juurikaan aurinkoista ikkunan läheisyyttä ole kasveille tarjota.
Tässä kuvassa taas on jumppamaton valtaus käynnissä. Koska olen nykyisin (ehkä lähinnä jumppakaverin puuttumisen ja kalliiden hintojen vuoksi) laiska käymään järjestetyissä jumpissa, olen alkanut aerobicata kotona. DVD-levyjä olen ostanut kaupasta ja kirpparilta ja joskus lainannut kirjastostakin. Kyllä suosittelen kotona jumppaamista, jos vaan löytyy muutaman neliämetrin verran lattiatilaa. Näin säästyy aikakin, kun ei tarvitse raahautua ties minne jumppasaleille. Ainakin minulla tämä systeemi toimii hyvin. Paitsi viimeksi, kun lähdin hakemaan toisesta huoneesta käsipainoja, kissa oli sillä välin vallannut jumppamaton. Käpälä nytki siihen malliin, että taisi kisumisu nähdä hiirenpyyntiunta, joten kissa sai pitää maton. Sain kylläkin vastalahjaksi kesken jumpan karhealla kissan kielellä tehdyn käsivarsipesun, kun olin kissan lähellä lattialla ja kissa luuli ilmeisesti hikisen ihmisemon tarvitsevan hieman vilvoitusta.

Kissasta vielä sen verran, että vuosittaisella eläinlääkärikäynnillä tuli ilmi, että kissan alaselässä on aristusta. Kissa kuitenkin hyppää hyvin, joten suurempaa vaivaa ei vielä pitäisi olla. Paino oli 4,4 kg, eli melko samoissa kuin vuosi sitten. Jossakin hampaassa oli hammaskiveä, joten ryhdistäydyin viimeinkin ja ostin kissan hammastahnaa (Virbac, makuna kana) ja hammaskiveä estävää Plaque Offia. Saapi nähdä vieläkö lähes 5-vuotias kissa voi oppia uusia temppuja, eli tottua hampaiden harjaukseen. Aikaisempina vuosina en ole edes haaveillut moisesta touhusta tuon kissan kanssa, sillä kun kissa tuli meille, se ei antanut edes koskettaa itseään. Raksut ovat kuitenkin olleet tie kissan sydämeen ja luulen että olen voittanut sen luottamuksen. AInakin tuo hammastahna tuntuu olevan  kovin namia.

Onko teillä kellään kokemusta  kissojen hampaiden harjauksesta?
Vinkkejä otetaan vastaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti