perjantai 4. tammikuuta 2013

Omakuva

Aiheena Mustavalkomaanantain haasteessa.

Laitan kaksi hieman erilaista kuvaa samasta tilanteesta. Kumpi on mielestänne parempi? Itse tykkään ehkä ensimmäisestä kuvasta enemmän, koska se on aidompi. Oikeastaan tuosta yläkuvasta tuli minulle tämän nopean "kuvausprosessin" aikana aika tärkeä kuva henkilökohtaisesti. Tiesin heti, että haluan tällaisen kuvan itsestäni. Kuva alkoikin pian kertoa omaa merkityksellistä tarinaa minulle ja lisäksi löysin siitä itseni lapsena, saman hapsottavatukkaisen tytön kuin vajaa 40 vuotta sitten otetussa kuvassa, josta pidän paljon. Olipa tämä voimaannuttava, terapeuttinen kokemus.
Kisumisu haluaa myös osallistua :) Tällainen näky minulla on usein iltaisin sohvalla köllötellessä, kun nostan katseen ylöspäin. Kisumisu katselee telkkaria yläpuolellani portaikossa. Näin me aina silmäillään toisiamme ylösalaisin.

7 kommenttia:

 1. Vaikea valita- ehkä kuitenkin tuo ylempi olis parempi!!!

  VastaaPoista
 2. Hurmaava kissakuva! Jos olisin nähnyt vain toisen kuvan, se olisi ollut erittäin ihana, mutta kun laitoit vertaamaan, on ensimmäinen jotenkin tunteita herättävä.

  VastaaPoista
 3. Margsan ja Mayo, kiitos mielipiteistänne :)

  VastaaPoista
 4. Ehkä tuossa toisessa kuvassa on hieman enemmän tietoista asetelmallisuutta, ylempi taas on vapaampi ja siksi onnistuneempi kuvaus kohteestaan.

  VastaaPoista
 5. Pekka, itsestään kuvan ottaminen on hieman haasteellista, mutta välillä on hauska kokeilla.

  VastaaPoista
 6. Kuinka oletkaan saanut otettua itsestäsi kuvan näin ? Tuo ensimmäinen mielestäni on `valoisampi`.

  VastaaPoista
 7. Eija, kameran itselaukaisimella. On vain hieman kiire asettua kuvaan sopivaan asentoon.

  VastaaPoista