lauantai 1. toukokuuta 2010

Vappuna olen...


Vappuna olen
syönyt muikkukukkoa ja miettinyt samalla viiksekkäitä saimaannorppia, kalastusalusten valoja pimeässä, vanhoja leivinuuneja ja karjalaismummoja. Haluaisin syödä lanttusupikkaita, mutta niiden tekemiseen menee liian paljon aikaa ja hermot. Mietin, missä muussa tekemisessä menee hermot ja ajattelen, pitäisikö tehdä enemmän noita hermojenmenetyshommia.

Vappuna olen
koulinut kissan kanssa 16 mustasilmäsusannan taimea ja maalannut mustia hautausmaan roskiksesta dyykattuja lyhtyjä iloisemman värisiksi. Mietin, että en häpeä roskiksen penkomistani, hävetköön ne, jotka heittävät hyvää tavaraa roskiin. Olen piilottanut taimia kissan ulottumattomiin: ikkunan väliin, sankakorissa verhokiskosta roikkumaan ja kynttilälyhtyihin. Samettikukan ja kelloköynnöksen taimetkin itää kituuttavat, vaikka kissa istui ja käveli joka astiassa ja pudottikin osan.

Vappuna olen
miettinyt, miksi kissa leipoo ikkunoita ja repii verhoja. Ehkä se yrittää saada minut inhokkihommiini pesemään niitä. En kuitenkaan ala tehdä inhokkihommia tai hermonmenetyshommia, vaan kuuntelen kantria spotifystä ja mietin voikukkanurmikoita ja savolaisia taustojani. Tulen siihen tulokseen, että olen enemmän hämäläinen.

Onko muuten kellään muulla ongelmia bloggerissa, että uutta tekstiä tallentaessa, se tallentaa ja tallentaa koko ajan ja loppua eri meinaa tulla ollenkaan. -Menee hermo!

5 kommenttia:

 1. Olet paljon kaikenlaista mielenkiintoista Vappuna ajatellut,mietiskellyt..tehnyt..

  Niin ihanat nuo kissakuvasi! Tuo katse!!

  Ei minulla sellaista vikaa, joskus takkuilee...

  VastaaPoista
 2. Kauniita lyhtyjä olet saanut ainakin maalatuksi.

  VastaaPoista
 3. Hanne ja Aamu,
  Hiljaiseloa ja flunssan parantelua sisätiloissa tämä vappu on ollut. Hyvä näin!

  VastaaPoista
 4. Vautsi, hienoja lyhtyjä ollut maalannut.
  Kyllä mäkin ottaisin noin kauniita roskista, jos vaan löytäisin.
  Sähän annoitkin hyvän idean, mulla varmaan onkin joku lyhty kellarissa.

  VastaaPoista
 5. Harakka,
  Lyhtyjä oli oikein nautinto maalata, leikkiä väreillä. Suosittelen!

  VastaaPoista