sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Kirjauutuus ja downshifting


Kaarina Davis: Irti oravanpyörästä

Huhtikuun viimeinen viikko oli downshifting-viikko. En nyt kirjoita asiasta sen enempää, sillä tietoa tuosta termistä ja ajatusmaailmasta löytyy netistä. Kuvan kirjauutuus kuitenkin liittyy paljonkin tuohon downshifting teemaan. Mieheni löysi tämän kirjan, luki ja oli vaikuttunut. Minäkin ahmin kirjan hetkessä, niin kiinnostava ja omaa ajatusmaailmaani vastaava teos oli.

Nykyajan kulutuskeskeiseen, rahan perässä juoksemiseen kyllästynyt Kaarina Davis kertoo kirjassaan miten hänen elämänsä muuttui, kun hän vaihtoi kaupungissa asumisen ja säännöllisen palkkatyön elämään pienessä torpassa maalla, omavaraistaloudessa. Vähään tyytyvä elämäntapa on tuonut mielekkyyttä elämään ja säästää luontoa. Moni haaveilee tuollaisesta muutoksesta elämässään, mutta kuvittelee sen olevan mahdollista vain lottovoittajille. Kirja kuitenkin kertoo miten elämänmuutos voi olla mahdollista myös ilman lottovoittoa. Kirjaa lukiessa tuli sellainen tunne, että jokaiselle ihmiselle olisi hyväksi tajuta kirjan sisältämä idea, kulutustottumusten, omien tekojen ja valintojen merkitys ympäristön ja itsen hyvinvoinnille. Kirja on paras lukemani kirja pitkään aikaan ja suosittelen kaikille, joita asia yhtään kiinnostaa ja vähän muillekkin.

Tässä muutama linkkivinkki kirjan teemoilta:
Artikkeli
Artikkeli 2

3 kommenttia:

 1. Onpa tosi mielenkiintoinen aihe! Nykyelämä on liian kiireistä, itsekin joskus tunnen olevani oravanpyörässä. Tämä postauksesi laittaa ajattelemaan. Kiitos kirjavinkistä!

  VastaaPoista
 2. Marika,
  Oravanpyörään on helppo mennä mukaan, se oikein imaisee ihmisen. Kirja kannattaa lukea, on tosi nopea lukea, helppolukuinen. Kirja antaa paljon miettimisen aihetta ja selkeyttää omia arvoja.

  VastaaPoista
 3. Totta, se oravanpyörä vie helposti mennessään eikä sitä välttämättä sen kummemmin edes osaa ajatella.. ehkä vasta kun on myöhäistä, tulee työuupumusta tms. ikäviä asioita. Luen kyllä ehdottomasti tämän, kiinnostaa koska olen itsekin niin paljon nykyelämän kiireellisyyttä ja pinnallisuutta viime aikoina alkanut pohtia.

  VastaaPoista