torstai 24. helmikuuta 2022

Perennapenkkejä Osa 2

Tässä ensimmäinen kukkapenkki, minkä tein pihalle, kun muutettiin tänne. Toin siihen kasveja mökiltä. Ajatuksena oli saada edes jotain kasveja pihalle kukkimaan. Kuvat keski- ja loppukesältä. Keväällä penkissä kukkii sipulikasveja ja oranssia tulikellukkaa, yhdessä limenvihreän tarhatyräkin kanssa.
Yleiskuvia eri kanteilta.
Punatähtiputki 'Ruby Wedding' ja armeniankurjenpolvi.
Väriminttu ja palavarakkaus 'Morgenrot' sekä takana harmaamalvikki. Erotin palavarakkauden värimintusta juuriestematolla. Vaaleanpunaisen palavarakkauden lajikenimi 'Morgenrot' tarkoittaa muuten suomeksi ihanasti 'aamurusko'.

Armeniankurjenpolvi kukkii todella kauan ja innokkaasti. Välissä helminukkajäkkärää, joka kukkii pakkasiin saakka, leviten vähän turhankin innokkaasti. Helminukkajäkkärä on muuten ihana kuivakukkana kransseissa ja kimpuissa.

Samoja eri kuvakulmista.

Rusopäivänlilja

Tarhapäivänlilja 'Janice Brown'

Päivänliljat siirsin myös mökiltä, joten niiden kukintaa on saanut odotella parisen vuotta. Vihdoin odotus on palkittu, tosin vasta muutamilla kukilla. Ehkäpä runsastuvat vuosi toisensa jälkeen.

7 kommenttia:

 1. Penkissäsi on runsasta ja kaunista kukintaa. Hyvä idea rajata värimintun kasvualuetta. Se on ärhäkkä leviämään ja valtaamaan tilaa itselleen. Armeniankurjenpolven kukinta on upeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa penkissä on kyllä monta villisti leviävää kasvia. Palavarakkaus on sen verran hento, että sitä halusin suojella, kun istutin sen viimeisimpänä.

   Poista
 2. Ihana 'Janice Brown' <3 Armeniankurjenpolvea ihastelin minäkin, nukkapähkämö kaverina rauhoittaa sopivasti sen räväkkää väriä. Siirsin syksyllä kituvan väriminttuni multavampaan paikkaan. Teinköhän virheen kun en rajannut sen aluetta millään? Edellisessä paikassaan se vain kutistui koko ajan kunnes viime kesänä siinä oli jäljellä enää kaksi polvenkorkuista vartta ja nyrkinkokoinen juurakko. Saanpahan vielä keväälläkin laitettua esteitä, jos se on enää hengissä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kumma, jos väriminttusi on noin kituva ollut. Varsinkin, jos on tuota perusväriminttua. Jotkut muut värimintut taas ovat jopa arkoja kasvamaan. Mukavaa viikonloppua sinullekinö

   Poista
  2. Kyllä, ihan sitä perinteistä punaväriminttua se on. Edellinen paikka oli varmaan sille liian kuiva. Ja kun mainitsit lajikkeet, niin tuli mieleen, että olihan minulla pari vuotta myös joku vadelmanpunainen väriminttu. Sen kohtalona oli ensin taittua maata myöten poikki loppukesän myrskyssä ja sitten heti seuraava talvi oli märkä ja jäinen ja tappoi juurakon. Ei ole näkynyt sitäkään minttua enää sen jälkeen :D

   Poista