perjantai 4. helmikuuta 2022

Kesäkukkia Osa 2

Meidän pieni kuisti on pääosin varjossa, ainoastaan ilta-aurinko yltää sinne hiukan. Kuistilla onkin ihana viettää aikaa paahteisina päivinä. Kesällä ruokailen ja juon kahvit melkeinpä aina kuistilla. Varjoisuuden vuoksi kuistilla eivät viihdy aivan kaikki kasvit. 
Lumihiutale, hopeaputous ja keijunmekko ovat viihtyneet kivasti varjossa.
Myös viherkasvit ovat tykänneet suojaisesta kuistista, missä ei aurinko paahda liikaa. Niinpä huonekuusi kasvaa kesällä aina niin paljon, että syksyllä sitä ei meinaa saada mahtumaan edes ovesta sisälle. Muita kuistilla viihtyviä kasveja ovat olleet muun muassa joulukaktus, mehikasvit, orkideat ja oleanteri.


Koska kuisti on pieni, laitan kasveja myös rappusille. Usein olen käyttänyt ruusuliisaa ja verenpisaraa. Myös villakko Angel Wings on viihtynyt hyvin varjossa. Tällä kertaa halusin kokeilla begonioita ja perennoista kuunliljaa sekä valkoista kesäpikkusydäntä. Lisänä oli jotain hopeista kasvia sekä kirjavalehtistä maahumalaa.
Begonioista tulee minulle mieleen usein, että se on enemmän hautausmaakukka, mutta begonioissa löytyy myös kivoja karkkivärejä, jotka sopivat ruukkuihin hyvin.
 
Yllätyin miten hyvin petunia viihtyi varjossa. Seurana kasvaneet keijunmekot kasvoivat syksyyn mennessä maahan saakka ryöppyäväksi pehkoksi.
 
Tämä kukkaistutus oli ehdottomasti lempparini viimekesänä. Siirsin tummalehtisen suikeroalpin tähän toisesta istutuksesta, kun se alkoi kukkimaan. Mukana oli myös petunioita ja kermanvalkoista samettikukkaa.

Keltaisen ja tummanvihreän sekä lähes mustan yhdistelmä on herkullinen. 
Nämä petuniat olivat hurmaavia, sillä ne vaihtoivat väriä vaaleanpunaisesta aprikoosin kautta keltaiseen. Tykkäsin myös, että tämän kukkaistutuksen värit sopivat hyvin tähän paikkaan, missä maisemataustana oli usein kaunis keltainen ja punertava auringonlasku.

16 kommenttia:

 1. Ihastuttavat kesäkukkaistutukset. Näistä saan hyviä vinkkejä ensi kesää varten. Näin hankien keskellä suunnitteluun onkin hyvää aikaa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nyt talvella on hyvä aika suunnitella ja haaveilla tulevaa kesää varten. M6kavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kauniit kesäkukat! Ihanasti sopii tuo keijunmekko hopeaputouksen kanssa yhteen. Pitää laittaa yhdistelmä mieleen, jos vaikka anoppi lykkää taas ylimääräiset keijunmekon taimet tänne :D Perennatkin ovat kauniita kesäkukkaruukuissa, kuten vaikka tuo kuunliljasi.
  Edellisessä postauksessasi oli muuten hyvin kaunis suklaakosmoksen, hopean ja vaaleanpunaisen yhdistelmä sekä aivan ihana kerrannaiskukkainen pelargoni (oliko peräti 'Appleblossom'?). En ehtinyt silloin kommentoimaan, luin kyllä postauksen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin tykkäät noista yhdistelmistä kesäkukissa. Pelargoni on Appleblossom. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle myös.

   Poista
 3. Nyt tuli kesää kova ikävä. Onneksi ollaan menossa kevättä kohti ja tulppaanit ovat jo kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä se kevät sieltä vielä tulee. Tulppaaneista onkin nyt iloa maljakoissa.

   Poista
 4. Voi miten kauniit istutukset💚 Itse ihan turhaan arastelen aina tuota keltaista väriä. Se näyttää niin raikkaalta💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Keltainen on kyllä turhaan vieroksuttu väri. Itsekkin välttelen sitä kwsäkuussa, kun voikukat alkaa kukkia :D Nyt talvella varsinkin kaltainen tuntuu kivalta väriltä.

   Poista
 5. Pitäispä muistaa keväällä tuo keijunmekko, kun varjoista etuterassia kukitan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, yllättävän kivasti se varjoisammassakin kukkii, ainakin puolivarjossa.

   Poista
 6. Ihania istutuksia!
  Niistä tuli niin kesä mieleen!

  Minulla on jo keijunmekkojen ensi kesäksi
  pienellä taimella kasvamassa... 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä laitoin tänään keijunmekot itämään.

   Poista
 7. Hih, kännykkä muuttaa tekstejä...
  Siis mekkoja. 😊

  VastaaPoista
 8. Kesäkukkaistutuksia on aina kiva katsella, saa itselleenkin hyviä vinkkejä. Viimeisen kuvan petuniat ovat todella kauniin sävyisiä. Minullakin on varjoinen etupiha, jossa eivät kaikki kesäkukat lainkaan viihdy. Parhaiten onnistun ruusubegonioiden ja ahkeraliisojen kanssa. Mutta petuniat viihtyvät todella hyvin myös varjossa - ja tietenkin lumihiutale!

  VastaaPoista