torstai 10. helmikuuta 2022

Kesäkukkia Osa 3

Vielä vähän juttua muista kesäkukista, mitä pihassa kasvoi viime kesänä. Seuraavassa postauksessa ovat vuorossa kukkapenkit ja perennat.
Nämä kukat viihtyivät hyvin hellekesänä paahteessa. Korissa kerrattukukkaista miljoonakelloa ja värisekoitus amppeliharsosta. Amppeliharsoa on pakko kehua, sillä taimena näyttää usein aika onnettomalta, mutta on todella ihana paahteisen paikan kasvi, joka kasvaa kyllä kokoa kesän aikana. Onko teillä kokemusta kasvattaa amppeliharsoa siemenestä?
Myös harsokukkaa haluan kehua. Kasvatin sitä siemenestä suorakylvönä kukkamaan reunassa. Onnistui kuivassa ja ankeassa paikassa jopa parhaiten muihin kylvökukkiin verrattuna. Tätä suositellaan kylvettävän muutaman viikon välein kesän aikana, koska ei kuki kovin kauan. Näitä on myös vaaleanpunaisena ja sopii leikkokukaksi ja ilmeisesti myös kuivakukaksi.
Varjoisan raidan alla ahkeraliisaa ja verenpisaraa alkukesästä. Kun orvokit heikkenivät tonkassa ja ruukkuistutuksen kasveilla alkoi olla ahdasta, siirsin verenpisarat orvokkien tilalle. 
Tähän suureen kaivonrenkaaseen olen laittanut aina jotain kesäkukkaa, milloin mitäkin perhosten herkkua. Tällä kertaa istutuksessa oli alkukesästä ostodaalioita, tähtisilmää, huovinkukkaa, kosmoskukkaa ja markettaa. Padassa kasvoi valkoista kelloköynnöstä.
Kun oma daalianjuurakko alkoi kukkimaan, siirsin sen tähän, samoin zinniat (joiden piti siemenpussin mukaan olla vaaleanpunaisia). Daalian olin myös ostanut edellisenä keväänä Cafe au laitina, mutta se olikin jotain ihan muuta. 
Tähtisilmän ja huovinkukan halusin sen vuoksi, että ne kestävät vähän pakkasta ja kukkivat myöhään syksyllä. Tässä istutuksessa ne taisivat jäädä isompien jalkoihin.
Zinnia on kyllä hyvä perhoskukka ja helppo kasvattaa siemenestä. Vaatii esikasvatuksen, mutta ehtii kyllä kasvaa suureksi puskaksi kesän aikana. Tämä oli aivan täynnä erilaisia perhosia aurinkoisina päivinä.
Lopuksi vielä kuva matalista auringonkukista yhdessä samettikukan kanssa. Kylvin nämä alkukesästä tai loppukeväästä purkkeihin ja istutin taimena maahan.

6 kommenttia:

 1. Oletpa hankkinut ja itsekin kasvattanut tosi paljon kesäkukkia. Ovat kauniita ja tuovat runsaasti väriä puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä noita tulee laitettua, kun muuten pihassa on vielä niin vähän kasveja.

   Poista
 2. Sinun puutarhassasi on kauneutta ja tunnelmaa! Hienoa kun jaksat luoda kauneutta ympärillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Into on kova ja onneksi olen jaksanut. Kesällä herää henkiin.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista