torstai 3. maaliskuuta 2022

Perennapenkkejä Osa 3

Esittelyssä vielä yksi perennapenkki, jossa kasvaa vähän sitä sun tätä. Värimaailman olen kuitenkin pitänyt suppeana. Pääosin kasvit ovat valkoisia, tummanpunaisia ja hopealehtisiä. Keväällä penkissä toki kasvaa muitakin värejä.
Tässä kukassa mm. etualalla valkoinen ranskantulikukka ja takana tummanpunainen harjaneilikka.
Samaan aikaan kukassa myös taustalla valkoinen sormustinkukka. Hopeakäpälä etualalla.
Valkoinen pioni on vielä pieni, samoin vieressä kukkiva enkeliperhoangervo. Sormustinkukkaa on saanut kitkeä pois, ettei tukahduta muita.
Sormustinkukka yhdessä neilikkaruusun kanssa. Neilikkaruusu on ehkä näillä vyöhykkeillä äärirajoilla kestävyyden suhteen, kun ei ole kasvanut kovin suureksi tai sitten ei tykkää paikasta.
Punaiset liljat yhdessä helminukkajäkkärän kanssa. Syksyllä kitkin helminukkajäkkärää pois kottikärrytolkulla, kun leviää ihan liikaa.
Loppukesästä kukkivat myös valkoiset liljat, maksaruohot ja punakärsämö.
Hetken päästä kukkivat myös punahatut.
Penkin yläpäässä kasvaa myös matalia pensaita yhdessä pienten roskislöytöruusujen kanssa. Syyshortensia 'Sundae Fraise' kukassa. Tummalehtinen pensas on purppuraheisiangervo 'Little Devil'. 

Ensikerralla luvassa kevätkuvia ja sipulikasvien kukintaa.

8 kommenttia:

 1. Kauniita istutuksia. Minä olen hävittänyt jopa kokonaan sellaisia perennoja mitkä leviää liikaa. Valkoinen väri penkissä on kyllä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on vähän niin ja näin noiden leviävien kasvien kanssa. Minulla saavat olla. Tykkään sekä helminukkajäkkärästä että sormustinkukasta.

   Poista
 2. Liljojen, maksaruohon ja lampaankorvan kukkien ja lehtien värisävyt sointuvat upeasti keskenään. Oikein onnistunut yhdistelmä, joka pitää poimia muistiinpanoihini. Ehkä itsellekin sopisi vastaavan oloinen setti johonkin aurinkoiseen penkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sattumalta nuo ovat onnistuneesti yhteen osuneet ja sopivatkin hyvin keskenään.

   Poista
 3. Hyvät väriyhdistelmät! Harmaa ja valkoinen sekä rauhoittavat että korostavat värikkäämpien kasvien näkyvyyttä. Välillä kasvien leviämisessä on ristiriitoja; joidenkin leviämistä oikein odottaa, kun taas jotkin valtaavat herkästi kasvualaa toisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään myös kirjavista kukkapenkeistä, mutta tämän olen halunnut pitää hillittynä.

   Poista