keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Kevätkesän kukkia Osa 2

Sitten vielä annos tulppaaneja ja narsisseja. Olen aina tykännyt tulppaaneista, mutta narsisseista on alkanut tulla yhä enemmän suosikkejani kevätkukkina, sillä ne ovat pitkäikäisiä ja helppoja kasvattaa. Ja tietenkin ne ovat ihastuttavan kauniita ja kun erilaisia lajikkeitakin löytyy jo hurjat määrät, niin narsissikoukku on syntynyt.
Jasmikkeiden alla kasvaa kesällä mm. harjaneilikkaa, tulikukkaa ja nauhuksia. Alkukesästä paikan ovat vallanneet narsissit ja tulppaanit. Kuvassa sama penkki vastakkaisista suunnista kuvattuna.
 
 
Apricot beauty tulppaani kukkii aikaisin, yhdessä narsissien kanssa.
Joillakin narsisseilla on mielestäni kasvot tai ainakin ystävällinen ilme. Oonkohan ihan hassu.
Taustalla 'Dream Touch' ja edessä 'Columbus'
Pionitulppaaneta on aina pakko istuttaa, vaikka eivät kestäkkään penkissä kuin yhden kesän. En ota sipuleita kukinnan jälkeen ylös. Nämä kukkivat muuten samaan aikaan kesäpikkusydämen kanssa ja sopivat väriltään hyvin yhteen.
Keltaisessa penkissä kukkii aikainen kevätvuohenjuuri yhdessä narsissien kanssa. Näillä narsisseilla on mielestäni hämmästynyt ilme.
Valkoisia tulppaaneja pitää olla näköjään jokaista sorttia. Tykkään erityisesti liljatulppaaneista.
Sinisessä penkissä kukkii lemmikit ja valkoiset tulppaanit. Pionitulppaanit ovat todella suuria. Valkoiset pionitulppaanit ovat ehkä kauneimpia tulppaaneja.
Tulppaaneissakin on monenlaisia erilaisia malleja. Tämän nimi ei ole tallessa.
Vielä alkukesän perennoista tässä kellukoita, jotka kukkivat tulppaanien ja narsissien kanssa yhtäaikaa. Niin kivoja kevätkukkia nämäkin.

Lähden piakkoin pienelle kotimaanreissulle, jota olen odottanut jo useamman vuoden. Vähän jännittää, kun ei ole tullut käytyä missään pitkään aikaan ja kun sitä tautiakin on tuolla pääkaupunkiseudulla vielä niin paljon liikkeellä. No, on maailmassa isompiakin huolenaiheita ja kun tästä kaikesta hullunmyllystä näyttää tulleen uusi normaali, niin on se jatkettava elämääkin niin kauan kuin sitä riittää.

10 kommenttia:

 1. Minulla on samat himot 🤗 minä rakastan narsisseja mutta helpoksi niitä en voi sanoa koska ne eivät oikein viihdy meidän mökillä. Mutta joka tapauksessa olen taas istuttanut niitä lisää syksyllä ja samoin Darwinin tulppaaneja. Muita tulppaaneja en enää istuta kun en jaksa niitä joka vuosi uudestaan istuttaa. Nämä Darwinin tulppaanit kun kestää vuosia. Mutta kauniita tulppaaneja sinulla on paljon ja nuo pioni tulppaanit vasta kauniita ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on se jännää, että kasvit joko viihtyvät tai eivät. Darwineita minäkin istutin nyt syksyllä siinä toivossa, että kestäisivät pidempään. Aika näyttää..

   Poista
 2. Tulppaanit ja narsissit ovat ihania kukkia. Viime aikoina on kauppareissuilla tehnyt niin mieli ostaa tulppaaneja, kun niitä on siellä pyörinyt, mutta en ole ainakaan vielä ostanut. Ihanan näköisiä nuo kellukatkin.

  Kiva kun pääset odottamaasi reissuun. Toivottavasti kaikki menee hyvin eikä tarvitse murehtia koronasta siellä. Täällä meillä päin oli pitkään rauhallista koronarintamalla, mutta nyt talven mittaan tilanne on mennyt koko ajan pahemmaksi. Ihme kyllä ollaan silti tähän asti säästytty taudilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän alkoi jo harmittamaan, kun tuntuu tuo korona paljon nyt jylläävän vieläkin vähän siellä sun täällä. Mutta kun en kesällä voi matkustaa, niin pakko se on uskaltaa. Onneksi on rokotukset kunnossa. Yhden tapaamisen joudun kuitenkin jäädyttää, kun ei hirveästi kiinnosta ruuhka-aikaan kulkea junissa. Hesassa kuitenkin lauantaina käydään porukalla. Muutenkin stressaan nyt tuota reissua, kun en ole aikoihin käynyt missään. Mukavaa kevään odotusta.

   Poista
 3. Kiitos, onpa ihanaa katsella kuvia tulppaaneista ja narsisseista omia odotellessa. Et ole yhtään hassu. Minustakin narsisseilla on selvästi kasvot ja vieläpä ystävälliset kasvot.
  Kyllä täällä pääkaupunkiseudulla on kohtalaisen turvallista vierailla ja kulkea, vaikka koronaa on edelleen paljon liikkeelle. Maskit, etäisyydet ja käsihygienia kannattaa muistaa. Mukavaa matkaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä taitavat kohta ensimmäiset kevätkukat jo kukkia, ainakin piippoja oli jo näkyvissä, kun kävin Helsingissä. Kiitos toivotuksista. Matka meni hyvin 🙂

   Poista
 4. Tulppaanit ovat upeita kevätkukkijoita, mutta meilläkin narsissit ovat nousseet siihen rinnalle, varsinkin kun aikoinaan huomasin että niitä on muitakin kuin "taviskeltaisia" :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat tulppaanit ja narsissit! Vähän naurahdin tuolle, kun kerroit näkeväsi kasvoja narsisseissa. Kaikkea sitä... kunnes näin itsekin noiden yksien narsissien hämmästyneen ilmeen. Nyt narsissinaamat sitten varmaan hyppivät minunkin puutarhassani aina keväisin :D No, eipä siinä mitään, narsissit ovat mieluisia kevätkukkia minullekin, joten niiden kasvot eivät varmasti haittaa mitään. Onpahan juttuseuraa kitkemisen lomaan :D
  Kerrannaiset tulppaanit ovat todella upeita. Jos tulppaaneita kasvattaa kuin kesäkukkia, eli lannoittaa reippaasti ja kastelee kuivina aikoina niin kauan kuin niiden lehdet ovat vihreitä, ne ehtivät kasvattaa tarpeeksi kookkaat tytärsipulit seuraavan vuoden kukintaa varten. En ole kokeillut tätä käytännössä, mutta kuulin eräältä asiaan perehtyneeltä harrastajalta, että jopa kerrannaiset tulppaanit voivat lisääntyä näin hoidettuina.
  Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kunpa ehtisi noin hoitaa tulppaaneja. Minulla tulppaanit kasvavat muiden kasvien lomassa, joten en pysty niitä erikseen hyysäämään. Kiitos matkatoivotuksesta. Reissu meni hyvin.

   Poista