sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Kotoilua

Nyt on ollut hyvää aikaa tehdä kotiprojekteja loppuun. Onneksi hommasin tarvikkeita jo aikaisemmin talvella, niin nyt on voinut rauhassa rempata kotona. Jouluna hävitettiin ikivanhat kirjahyllyt ja hommattiin tilalle umpikaappi kirjoille. Nyt pölyjen pyyhkiminen on helpompaa, kun tuossa kohtaa on ilmalämpöpumppu ja leivinuuni, jotka yhdessä tuottavat paljon nokipölyä. Samalla kaapin takana oleva seinä sai uuden värin, hennon vaaleanpunaisen.
Tässä kuvassa seinä on vielä valkoinen, kun otin kuvan aikaisemmin talvella. Minttu sai seinäprojektein yhteydessä uuden makuutason ja raapimalaudan seinälle. Vanha kiipeily/raapimataso oli jo huterassa kunnossa. Makuutaso on ollut suosittu, mutta raapimislauta ei ole vielä sytyttänyt.
Koska Minttu ulkoilee vapaasti, hommasimme sen vuoksi kissanovikellon. Kuistilla oleva anturi havaitsee kissan liikkeen oven edessä ja hälyttää sisällä olevan laitteen äänellä ja/tai valolla asiasta. Varsinkin talvella tuo on osoittautunut tarpeelliseksi, niin kissan ei tarvitse värjötellä kuistilla kauan, vaan pääsee heti sisälle. Myös ihmisten homma on helpottanut, kun ei tarvitse enää kuikuilla ikkunasta kuistille.
Jämälangoista olen tehnyt lisää villasukkia. Olen aikoinaan käynyt kasvivärjäyskurssin, jonka tuloksena on jäänyt pieniä käyttämättömiä lankakeriä. Lanka on hyvin ohutta, joten teen sukat kaksinkertasesta langasta. 
Passion, granaattiomena ja karambola
Tunnen huonosti eksoottisempia hedelmiä, mutta ajattelin ostaa joitakin hedelmiä, jotta voisin kokeilla kasvattaa niiden siemenestä viherkasveja. Samalla maistelin minulle uusia tuttavuuksia. Varsinkin passion ja granaattiomena olivat hyviä ja varmasti ostan niitä toistekkin. Granaattiomenahan on hyvin terveellinen ja passionhedelmän maku ihastutti. Siemenkasvatuksen suhteen taisin epäonnistua, kun mikään ei ole yhtä siementä lukuunottamatta itänyt.
Yhtäkkiä tajusin, että kohta on pääsiäinen ja kun löysin kaupasta narsissikimpun, tuli pääsiäisfiilis kotiinkin. Ajattelin askarrella kortteja ilahduttamaan läheisiä nyt kun monen, varsinkin vanhuksen elämä on supistunut. 
Mitä sinulle kuuluu ja onko tämä erikoinen aika vaikuttanut elämääsi paljon? Mukavaa kevättä, kellä kevät jo on, meillä on edelleen lunta ja piha jäässä.

21 kommenttia:

  1. Upea tuo Mintun uusi makuualusta!
    Ja tuo kissanovikello on todella mainio keksintö!
    Kissattomana tuollainen ei olisi tullut edes mieleeni.

    Tuntuu, että melkein jokainen päivä sisältää jotain uusia muutoksia alati muuttuvan tilanteen vuoksi. Opettelen elämään hieman enemmän päivä kerrallaan ja olemaan itselleni armollisempi. Niin paljon olisi töiden kanssa nyt uutta opeteltavaa, että itseään pitää rauhoitella siihen, ettei kaikki tarvitse olla hanskassa ihan heti. Että voi välillä ihan rentoutua ja ajatella mukaviakin :-)

    Meillä ei kovasti talvea ole ollutkaan. Viime yönä lampi jäätyi osin, nyt on taas sula. Kyllä tämä meillä kevättä jo on. Ihan kohta teilläkin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä ovat haastavia aikoja, mutta täytyy välillä irrottautua mukaviinkin asioihin. Onneksi on kevät!

      Poista
  2. Enpä ole ennen kuullutkaan tuollaisesta kissaovikellosta. Onpa näppärä. Hieno makuualustakin Mintulla on. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  3. Kevät menee varmasti aika tiiviisti töissä, sairaanhoitajana.
    Onneksi puutarhassa kevöt etenee ja kaunis katseltava lisääntyy 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä työjuttuihin. Onneksi on kevät ja puutarha.

      Poista
  4. Kaunis koti ja kiva laite tuo kissalle, meillä oli myös musta kissa joskus, sen nimi oli Minni.

    VastaaPoista
  5. Älä lannistu noiden eksoottisten kasvien siementen kanssa. Minä kokeilin joskus vaikka mitä ja pääsääntöisesti itämistä sai odotella 1-3 kuukautta. Karambolasta tulee hauska viherkasvi; sen lehdet painuvat suppuun kun kasvia koskettaa. Myös yöksi se laittaa lehtensä nukkumaan. Kissan ovikello onkin näppärä kapistus. Aurinkoisia kevätpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kuulla kokemuksistasi noiden siementen itämisen suhteen. Jospa vielä odottelen. Juuri karambola näyttäisi itäneen, idotan innolla millainen siitä tulee.

      Poista
  6. Tuo kissanovikello taitaakin mennä meillä hankintaan. Myyvätkö sitä eläinkaupat vai hankitteko verkosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googleta kissan ovikello, sieltä löytyy. Tilattiin nettikaupasta, en tiedä saako niitä muualta. Pari kauppaa ainakin myy netissä. On kyllä hyvä vehje ja muidenkin kokemukset ovat positiivisia.

      Poista
  7. miten mukavaa kotoilua Sinulla! umpiovinen kirjakaappi kyl vähentäisi huushollista pöynmäärää, itselläni on vaan tarve nähdä kirjat. kaikenlaisia tarpeita sitä voikin olla;)
    mainio kissanovikello, en ole tuollaista ennen nähnytkään. onpa Mintulla mukava nukkumapaikka. mistä Hän hyppää sinne?
    mukavaa kuulla, et olet myös innostunut kasvivärjäyksestä. kauniit sukat ilahduttavat:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mintulla on reitti nukkumatasolle tuolin ja kaapin kautta. Osaa hypätä kaapin päältä hienosti. Minttu tykkää kiipeilystä ja hyppimisestä, joten tuo korkea paikka on hänelle omiaan. Hyppi aiemmin henkarikaappiin killumaan henkarivaatteiden päälle, mikä oli ikävää. Kasvivärjäys on kiehtovaa, voisin sitä harrastaa, jos kesällä vaan olisi aikaa.

      Poista
  8. Ny voiki, jos intua riittää, keskittyä koron kohentamisehen. Ai, onko kissoollaki omat ovikellot. Kätevää. Ei oo korona palio vaikuttanu, ku tyäkki o kotona. Lähinnä kaupooskäyntiihi. Tosin, Vauhtimimmin 1-vee synttärit viättivät tällä kertaa vaa oman perheen kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä, kun nuo perhetapahtumat lykkääntyvät nyt koronan takia. Minun anoppi ei pääse läheisen siskonsa hautajaisiin koronan takia. Minuunkaan korona ei vaikuta muuten kuin epävarmuutena miten seuraavaan työpätkän kansss käy.

      Poista
  9. Niin kaunista sulla siellä kotona onkin ja kissallakin oma ovikello!
    Se on muuten hieno keksintö!
    Pääsiäiseen ei enää ole kauaa, eli nautitaan siittäkin kotona ja jutellaan videopuheluilla läheisten kanssa!
    Hyvää huhtikun alkua sulle sinne ja pysyppä terveenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Videopuhelut onkin varmaan kiva juttu nyt monille, meillä ei käytetä. Muutenkin nähdään harvoin läheisiä, kun asuvat kaukana, joten tämä tilanne ei siinä suhteessa ole muuttanut mitään. Mukavaa huhtikuuta, vaikka lunta sateleekin. Terveyttä sinulle myös ♡♡♡

      Poista
  10. Enpä tiennytkään, että ilmapumppu ja uuni tuottaa enemmän pölyä. Meillä ei ole ilmalämpöpumppua mutta ollaan harkittu uunin kaveriksi. Tosi kaunis koti teillä. https://www.kyltec.fi/pumput

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunin lämmityksessä aina nousee tuhkasta pölyä, jonka ilmalämpöpumppu pöllyttää pinnoille. Ilmalämpöpumppu on kätevä. Kiitos kommentista.

      Poista
  11. Onko teillä toimut hyvin tuo ilmalämpöpumppu? Mies on puhunut, että semmoisen voisi hankkia lisäksi. Nyt meillä on vain kaukolämpö, mutta säästösyistä olemme tuota miettineet. Takka löytyy meiltäkin. Ihania villasukkia, sinulla taitoa riittää!https://pirkanmaankylmalaitehuolto.com/

    VastaaPoista