maanantai 18. toukokuuta 2015

Pihalla tapahtuu


Mökkipihalla on polkujen varteen ilmestynyt lisää kukkivia. Pupuvieraiden lisäksi muitakin eläintapahtumia on havaittu. Huomasin kerran aamulla, että nyt kissa näkee jotain kiinnostavaa pihan perällä metsän reunassa. En kiinnittänyt kuitenkaan asiaan sen enempää huomiota, vaikka se oli outoa, että kissa kömpi tuijan alle piiloon. Menin mökkiin laittamaan aamiaista ja huomasin pian ikkunasta, että naapurin koira vilahti pihalla. Mies lähti heti ulos katsomaan etteivät kissa ja koira pääse kohtaamaan. Pihan perälle olikin jo kokoontunut oikea eläintarha; siellä oli kissa, koira ja näätä! Minulta jäi näätä näkemattä, mikä hiukan harmittaa, kun niin harvinaisesta vieraasta oli kyse.

Iltapäivällä pihalle eksyi vielä kaksi muuta vierasta koiraa. En tykkää ollenkaan kyläläisten tavasta pitää koiria irti, juoksentelemassa pitkin metsiä ja naapurien pihoja, varsinkaan näin eläinten pesimis- ja vasomisaikana, jos ei metsästetä.

3 kommenttia:

  1. Kyllä kelpaa ikkunasta tämmöstä maisemaa katsella:) Näytti olevan luhta- tai puistolemmikkikin kukassa. Näätää pidettinn ennen petona, mutta uudemmat tutkimukset ovat osoittaneet ettei se ruuan suhteen ole kovinkaan ronkeli, eli marjat, raadot ja hedelmätkin kelpaavat sen lisäksi oravat ja linnut saavat kyllä huutia, tosin voi olla että kissakin jää toiseksi jos tulee kamppailu. Nätti eläinhän se on.

    VastaaPoista
  2. Intianminttu, onpa tuo sitten yleistä pitää koiria vapaana. Välillä meinaa naapurin koira jäädä auton alle, kun juoksentelee kylätiellä vapaana.

    Mustia, kukka näyttää lemmikiltä, mutta on kevätkaihonkukka. Meidän kisu on huippu-utelias ja kaveeraa ennakkoluulottomasti kaikkien elukoitten kanssa. Lähtisi varmaan ilomielin näädän tai ketun matkaan, joten välillä pelottaa. Näädät elää kuusikoissa ja me ollaan synkän kuusikon keskellä. Hienoa jos näätä on naapurina.

    VastaaPoista