keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Esikoiden aikaa

Olen hullaantunut esikoihin ja jonkin verran olen niitä nyt saanut mökkipihalle haalittua. Ovat ihanan kirkkaan värikkäitä ja kukkivat aikaisin.
Suikeroesikko
Suikeroesikko on niin miniatyyriesikko kuin esikko olla voi.
Kääpiöesikot loistavat väreissään.
Etelänkevätesikon taimia taisin kähveltää jostain kaupungilta kompostikasasta,  jossa olivat levinneet kasvamaan villinä.

Niin, kuulin jo käen kukkuvan!

6 kommenttia:

 1. Hurmaavia esikkoja :-) Tuollaisia keltaisia taitaa löytyä jostain päin meidänkin pihamaatamme - täällä kun on paljon myös vanhaa perua eikä vain itse istutettua...

  VastaaPoista
 2. Voi tua violetti esikko on hiano. Saan aina hepulin, ku näen tuan färisiä kukkia.

  VastaaPoista
 3. Susanna, kevätesikot ovatkin aika yleisiä.

  Navettapiika, se on upean värinen esikko, pieni, mutta sievä muutoinkin.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania esikoita sinulla. Tuo viimeisin keltainen on juuri se mitä olen toivonut minulle ilmestyvän puutarhaan. Vanha hämyisä puutarha-sekoituksessa pari vuotta sitten oli jotain esikon siemeniä ja nyt vihdoin ne saattavat kukkia! Sitten vasta näen mitä ne ovat. Minustakin kirpparilta on kiva tehdä kasvilöytöjä. Olisi hauska viedä itsekin jakotaimia myyntiin kun vain saisi aikaiseksi. Ihania puutarhahetkiä sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Sari, siemenyllätykset ovat kivoja. Kirppariostosksissa on se riski, että saa ikäviä rikkaruohoja tai kotiloita yms. mukana, mutta se riski on kyllä jonkin verran taimimyymälätuotteillakin.

  Mukavaa kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Totta. Kyllä se riski on taimimyymälässäkin, sillä pari vuotta sitten sain kotiloita kun ostin irtomultaa taimimyymälästä. Kirpparilta olen saanut parhaat ja varmimmat perennat puutarhaani :)

  VastaaPoista