maanantai 11. toukokuuta 2015

Vahtikissa ja jänisTalven aikana on jänis syönyt vuosi sitten istuttamani neilikkaruusun taimen nysäksi. Muitakin taimia on mökillä katkottu, kun en syksyllä enää päässytkään suojaamaan niitä talveksi. Myyrät eivät ole tehneet tuhoja, ehkäpä kisumisu sai kesällä pienennnettyä niiden kantaa. Nyt se ei ole saanut vielä yhtään hiirtä tai myyrää, eikä yleensä runsaslukuisia päästäisiäkään ole sen saaliina näkynyt.

Nuori jänis on kuitenkin asettunut oleilemaan mökin viereiselle pellolle. Rohkeana se uskaltautui eräänä aamuna pihamaalle saakka. Kissa huomasi jäniksen ja lähti tietenkin juoksemaan vimmatusti sen perään metsään. Pelkäsin, että sinne se menee kuusikkoon, ties kunka kauas jäniksen perässä, joten huusin nopeasti:"Muru, ei!". Kissa pysähtyi samassa sekunnissa ja jätti jäniksen jahtaamisen. Hiukan hämmästyin, että se totteli käskyäni kesken juoksun, kun saalistusvietti oli päällä. Sen jälkeen kissa päivysti pihapiiriä vimmatusti, ettei jänis pääse vaan mistään nurkalta ilmestymään.

Hyvä vahtikissa, pidä vaan jänikset pois pihasta! :)

2 kommenttia:

  1. onneksi ei sen enempää jänö ole tuhoja tehty, neilikkaruusukin kyl varmaan versoo viel uuteen kasvuun. ihanan harmaa kisulisi ja niin tyytyväisen näköinen oloonsa:))

    VastaaPoista
  2. Ilona, neilikkaruusun nysässä onneksi näkyy silmuja.

    VastaaPoista