torstai 3. syyskuuta 2009

Reissu Osa 2/7 Kolovesi

Itä-Suomen reissumme yksi hienoimmista päivistä oli melontaretki Koloveden pohjoisosassa. Lähdimme Pilpan kanavalta ja liikuimme aivan luonnonpuiston rajalla. Ilma oli tyyni ja luonnon rauha todellinen. Illalla, kun palasimme, kantautui tyynellä ilmalla vettä pitkin jonkun eläimen ulvahtelu läheisestä niemestä. Oli niin äänetön tunnelma, ettei liikkeellä tuntunut olevan ketään muita kuin me ja tuo salaperäiseksi otukseksi jäänyt eläin.

9 kommenttia:

 1. Voin kuvistasi
  nähdä ja kokea
  sen luonnon hiljaisuuden,
  se on ainutlaatuista,
  salaperäistä jopa.
  Se ulvova eläin
  siellä toi itsensä julki,
  kun ehkä vaistosi teidät
  rauhaansa hämmästyttämässä:)

  VastaaPoista
 2. Oi, kun ihania kuvia ja maisemia. Tulee oikein haikea olo ja kova kesän ja loman ikävä. Minäkin liikuin samannäköisissä maisemissa kesällä ja nautin suunnattomasti. Itä-Suomi ja Saimaa ovat aivan upeaa aluetta!

  Onko tuo kajakki muuten koottavaa mallia? Onko sillä hyvä meloa?

  VastaaPoista
 3. Herne,
  kyllä se on vaan niin harvinaista päästä tuollaisen rauhan keskelle, että se ympäristö tuntuu jotenkin salaperäiseltä, sadunomaiselta.

  Nan,
  niin kesät ja lomat tulevat ja menevät. Pikkuretkiä voi kyllä tehdä mihin aikaan vuodesta vaan.

  Kajakki on ilmalla täytettävä ja mahtuu reilusti pikkuauton takakonttiin. Pumppaaminen ja kokoaminen vie noin 15-20 min. Kuivattelu vähän työläämpää. Melominen on mielestäni jonkin verran raskaampaa, sillä kajakki on leveämpi ja ei niin kiikkerä. Pienille retkille ok, Tavaraa mahtuu aika vähän, jos käyttää kaksikkona, mutta päiväretkille sopiva.

  VastaaPoista
 4. Palautin mieleeni souturetket Saimaan Pihlajavedellä 1980-luvulla. Yövyimme tuolloin teltassa eräässä saaressa. Kun olimme käymässä nukkumaan, niin lähisaaren päästä rupesi kuulumaan outoja karjahduksia.

  Kun sitten seuraavana päivänä jatkoimme matkaa, ohitimme tuon toisen saaren ja näimme rannassa louhikkoa. Oiva paikka norppien oleskeluun.

  Olisikohan teidänkin korviinne kantautunut norppien ääntelyä. Kolovedelläkin niitä on havaittu.

  Kaunista.

  VastaaPoista
 5. Piri,
  Pihlajavesi on minulle tuttu ja rakas vesistö, siellä on norppia, niinkuin Kolovedelläkin. En tiedä mikä eläin Kolovedellä oli, mutta outoa ääntely oli, en ole ennen kuullut sellaista! Ensin luulimme sitä linnuksi, mutta joku nisäkäs sen täytyi olla.

  VastaaPoista
 6. Kommenttini näköjään haihtui taivaan tuuliin :(

  No, tarkoituksenani oli kiittää tiedoista! Tuollaista koottavaa kajakkia joskus harkittiin, jotta kajakin saisi autottomana näppärästi siirrettyä, mutta eipä tuo taida kuitenkaan olla ratkaisu... parempi tehdä pitkät retket kunnon kajakilla. Päiväretkille tuo toki voisi olla kiva, mutta sitten pitäisi olla aikaa ja vaivannäköä, että jaksaisi raahailla sitä rannoille.

  VastaaPoista
 7. Kommentteja ja postauksia on kadonnut muiltakin. On kai häikkää bloggerissa tai jossain.

  Tuo kajakki on aika painava, eikä sitä voi kuljetella käsipelissä pitkiä matkoja. Mulle kelpaisi vuokrakajakki, mutta mies ei oikeen lämmennyt ajatukselle, joten oma hommattiin siksi.

  VastaaPoista
 8. Nythän löytyi kiva blogi, laitan listalle. Ai teillä on tuo Advanced Frame -kajakki josta haaveilin kuukausi sitten. Mutta jäin vielä miettimään, ostanko ja jos, niin minkälaisen. Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 9. Pellon pientareella,
  tervetuloa vaan blogia lukemaan. Tuossa kajakissa on hyviä ja huonoja puolia, vai olla että jossain vaiheessa laitan oman postauksen tuosta kajakista, kun muitakin kajakki-ihmisiä on kiinnostanut.

  VastaaPoista