keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Parvekekukkien hyvästit

Juon melkein joka aamu kahvin parvekkeella. Nykyisin täytyy vetäistä villatakki päälle, että tarkenee. En tiedä minne saakka syksyä tarkenen. Ehkä sinne saakka kun viimeiset parvekekukat heitän roskiin suojaamasta parkkipaikkanäkymiltä. Alkavat jo olla aika resuiset, poisheitettävät, kaikki muut paitsi kelloköynnökset. Ehkä sitten, kun kelloköynnösten aika loppuu, kiinnitän jouluvalot ja kuusenhavut kehikkoon ja jatkan aamuhetkeäni niiden suojissa. Kukkalaatikon persiljat jo pakastin. En tiedä kuinka paljon ne olivat imeneet parkkipaikan saasteita ja naapurin tupakoita. Myrkkypersiljoita? Voi tätä kaupunkielämää!

Ei aina uskoisi päivien lämmössä, että on syyskuu. Eilen käveltiin Suomen suurimman lähteen Sääksjärven hiekkarannalla. Joku mies otti aurinkoa ilman paitaa. Otti aurinkoa! Syyskuussa!

2 kommenttia:

 1. Kuvat ovat taas
  niin kauniita!
  Sinulla täytyy
  olla erikoiskamera,
  että saat nuo
  kukan suonetkin
  näkyville!!


  Onkokaan sitä oikein
  myrkyttömiä vihanneksia
  tai muuta kasvavaa,
  olemassakaan, kun
  ilmakin on saastunutta?

  Luonossakin on niitä
  becerellejä sienissä
  ja marjoissa.

  Tyttäreni kehuskelee
  aina luonnonmukaisilla
  rehuillaan, kyllä ne
  tietenkin kaupan
  rehut aina voittavat,
  vaikka sitten olisikin
  ilman ja sateen mukana
  tulleita saasteita...

  VastaaPoista
 2. Herne,
  mun kamera on ihan yksinkertainen Canon digital ixus 80s. Ei siis mikään upea järjestelmäkamera. Siinä on kuitenkin aika hyvä kuvanvakain ja saa kohtalaisia makrokuviakin.

  Varmaan kasvit on puhtaampia jossain maaseudulla kuin meidän parvekkeella. Kaupasta ostan vain kotimaista. Kai ne kasvikset ja marjat ovat kuitenkin terveellisiä, pahempi olisi jättää kokonaan syömättä.

  VastaaPoista