sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Höperönpöperöt jutut

Olen tässä pähkäillyt, että syksyssä ja keväässä on jotain samaa. Samoin kuin talvessa ja kesässä. Naurakaa nyt vaan ensin rauhassa höperöille ajatuksilleni. Kerron mitä tarkoitan.

Muutos kesästä syksyyn on suuri. Ilmat kylmenevät, valo vähentyy, luonnossa tapahtuu paljon. Talven tulo on enemmän liukumaa syksystä. Syksyllä tapahtunut muutos vain syvenee. Samoin käy keväällä. Valo lisääntyy hurjasti, ilma lämpenee ja luonto muuttuu. Kesä onkin sitten jatkumoa tapahtuneelle kevään muutokselle. Itse huomaan nuo muutokset selvästi sekä syksyllä että keväällä siinä, että tulee jossain vaiheessa herätys, että on aika kaivaa toisenlaista vaatetta päälle, eikä koskaan tunnu olevan ajantasalla, kun ei ole oikein kylmä eikä lämminkään. Syksyllä pyörän lamppu on aina kadoksissa, illan pimeys yllättää ja aikaa tuntuu olevan vähemmän, nukuttaa enemmän, haluaa syödä enemmän herkkuja jne. Kun tämä prosessi on syksyllä käyty läpi, ei talven tulo ole enää mitään ihmeellistä. Keväällä sama rumba menee toisinpäin.

Kun nyt alan vähitellen vaipua talvihorrokseen sohvannurkkaan, voi tämä blogikin hiukan muuttua. Varoitukseksi niille, joita muutokset eivät miellytä, mutta kaikkiahan ei voi miellyttää. En tiedä itsekkään mitä muutoksia tulee, vai tuleeko, mutta jotain murusia tänne aina heittelen, nokkikaa pois mikä kelpaa. Voi olla, että myöhemmin on tarjolla pelkkiä talipalloja ja auringonkukan siemeniä :D Pitäisikö muuttaa silloin blogin nimeksi "Lintulaudalla"...Tervetuloa vaan kaikki hömötintit, varpuset, punatulkut ja oravat.

No, syksy on kuitenkin vielä kauneimmillaan, tai oikeastaan täällä etelässä on välillä melkein kesäistä. Puissakin on oudon vähästi värejä, vielä aika vihreää. Odotan kuuraa nurmelle ja puiden oksille, kirpeää ja pirteää.

6 kommenttia:

 1. Talipallotkin ovat varmasti ihan hyviä :)

  VastaaPoista
 2. Runotalon Sari,
  ;) onneksi sinä ymmärsit, että asia oli vitsi. Mun juttuihin ei kannata suhtautua aina niin vakavasti :D

  VastaaPoista
 3. No,

  täällä yks
  hömötiainen;
  talipallot
  ovat talvella
  tosi POP!

  VastaaPoista
 4. Herne,
  talipalloista en tiedä, mutta auringonkukan siemenet ovat OIKEASTI hyviä!

  VastaaPoista
 5. Kaunista täällä siun blogissasi. =)

  Pidän kovin. Kaikesta.
  Palaan pian takaisin... =)

  VastaaPoista