perjantai 18. syyskuuta 2009

HitaastiKun kulkee hitaammin, ehtii nähdä enemmän. Ja kun pysähtyy, ehtii nähdä ne pienimmätkin yksityiskohdat, kuulla pienimmätkin henkäykset, haistaa pienimmätkin vivahteet.

Katsotaan puita. Niillä ei ole kiire minnekkään. Ne huojuvat tuulessa. Myrskyssä heikoimmat kaatuvat ja jäävät nojaamaan toisiin puihin, niihin lähellä seisoviin. Puilla ei ole kiirettä edes uudistua. Hitaasti lehti toisensa perään muuttaa väriä ja leijailee maahan. Rauhassa silmut muhivat ja tulevat lehdiksi keväällä. Rauhassa, silti ajallaan, ei liian myöhään, ei liian aikaisin.

Entinen pomoni sanoi, että kun on paljon töitä ja kiire, silloin on aika pysähtyä istumaan. En ymmärtänyt mitä hän tarkoitti. Nyt ymmärrän. Ja sanoihan joku, että mikä kiire täällä valmiissa maailmassa.

Syksyisen kaunista viikonloppua ja leppoisia hetkiä kiireen keskelle!

5 kommenttia:

 1. Samoin sinne, kiitos! Nautitaan syksystä!

  VastaaPoista
 2. Ihania ajatuksia ja kuvia!

  Minä en enää kiireitä kestä.
  Enää ei ole monia rautoja
  tulessa, riittä yksi rauta,
  sekin vaan joka toinen päivä,
  että näkee, että kuulee,
  että haistaa ja tuntee,
  että myös aavistaa!

  Sinullekin Trina, oikein
  hyvää viikonloppua, missä
  ikinä liikutkin!

  VastaaPoista
 3. :) Hannelle!

  Herne,
  niin heikoilla on kiireen- ja stressinsietokykyni (ja leppoiseen elämäntahtiin olen täysillä hurahtanut), että en tiedä kestäisinkö enää tätä nykyajan menoa työelämässä. Kai sinnekkin pitäisi takaisin päästä...

  Kiitos sinulle!

  VastaaPoista
 4. SInäpä sen sanoit: hetkeen pysähtyminen aukaisee portit niin suureen sielun maisemaan!!!
  Päässäni on tämän päivän soinut laulu....sydän, kun auki on, sinne Jeesus tekee asunnon.....
  Nautitaan ja ammennetaan syksyisen luonnon kauneudesta itseemme. Minä en tule siitä kylläiseksi koskaan!! Isän taideteosta huokaillen pysähdyn ihastelemaan ja ravitsen itseäni sillä. Myrskyt, joita elämäämme lähetetään, vahvistavat meitä, eivät kaada kokonaan. Iloa, riemua viikonloppuusi!!

  VastaaPoista
 5. Tinttarus,
  olen hiukka eri mieltä siitä, että kaikki myrskyt vahvistaisivat, mutta ei siitä asiasta sen enempää... muutoin olen kanssasi samaa mieltä. Luonto on annettu meille virkistykseksi ja iloksi!

  VastaaPoista