keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Botaniaan tutustumassa

Viikon kasvi: Köynnöskustaankukka
Bougainvillea eli ihmeköynnös
Kamelia
 
 
 
 
  
 
Botanian ulkopuutarhaa
   
Talvi on yllättänyt puutarhurin
Unelmani ovat maltillisia. Yksi pitkäaikainen unelmani on ollut käydä tutustumassa Botanian puutarhoihin Joensuussa. Vihdoin sopiva aika käynnille löytyi. Botania sisältää sisä-ja ulkopuutarhat. Ulkopuutarhaan on paras tutustua kesällä, mutta puutarhaihmiselle sieltä löytyy kaunista ihmeteltävää talvellakin. 

Oli ihana nähdä kotioloista tuttuja viherkasveja nauttimassa tropiikin, subtropiikin ja aavikon lämpötiloja ja kosteusolosuhteita mukailevasta ympäristöstä. Harmikseni en löytänyt kaikista kasveista nimilappuja tai sitten en vaan malttanut tutkia kaikkia kohtia tarkkaan. Odotin kasviosastojen lisäksi näkeväni perhosia, mutta ilmeiseti niiden suhteen oli jotain huoltotöitä, joten näimme vain yhden perhosen. Kilpikonnan ja kultatöyhtökakadun kuitenkin näimme.

Paikka oli kyllä tutustumisen arvoinen ja olisi kiva käydä siellä joskus kesäaikaankin, niin näkisi ulkoalueet vehreänä. 

14 kommenttia:

 1. Enpä ole tiennytkään tämmöisestä paikasta! Kesälomalla tuonne siis.

  VastaaPoista
 2. Oulussa asuessamme yksi lempipaikoistani oli Kasvitieteellinen puutarha. Sielläkin oli eri ilmastovyöhykkeet kasvihuoneissa, ei tosin perhosia eikä kakaduja.

  VastaaPoista
 3. Se on kyllä mielenkiintoinen käyntikohde. Olemme joskus siellä käyneeet, mutta nyt on pitkä aika edellisestä käynnistä. Perhosia on joskus ollut paljon, joskus vähemmän. Vuodenaikakin kai vaikuttaa niiden määrään, mutta yksi on kyllä harmillisen vähän:( Vuosia sitten siellä oli myynnissä jotain erikoisia siemeniäkin, mutta ei kenties enää? Juuso taisi olla linnun nimi silloin aikanaan ja se osasi sanoakin jotain.

  VastaaPoista
 4. Tuo vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta ja mukava olisi sinnekin päästä. Voi kuinka paljon kaunista olisi vielä näkemättä!

  VastaaPoista
 5. Sohvi, ehdottomasti kananttaa mennä! Suosittelen.

  Muija, en tiennytkään, että Oulussakin on kasvitieteellinen. Ovat kivoja paikkoja, Hesassa olen käynyt vastaavassa myös.

  Metsäntyttö, siemenistä en tiedä. Väkeä oli aika paljon, kun siellä oli jotain tapahtumia menossa, joten ihan kaikkea en pystynyt aulassa bongaamaan. Juuso tosiaan oli linnun nimi, hänestäkin ja kilpparista minulla on kuva, mutta päätin nyt keskittyä kasveihin, kun kuvia olisi tullut tähän liikaa.

  Kristiina, Suomi on hyvä matkailumaa, harmi vaan kun markkinointi ja tiedotus on vielä lapsenkengissä. Siskoni on käynyt Joensuussa lomalla useita kertoja, mutta ei tiennyt Botaniasta mitään, ennenkuin nyt kerroin käynistäni.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen vierailukohde ja hienot kuvat sieltä.

  VastaaPoista
 7. Maarit ja Satu, kyllä näin syysharmaalla tuollainen paikka sykähdyttää.

  VastaaPoista
 8. Ihastuttava Botania! <3
  Tuo perhonen ja begonia Rexit....In LOVE!
  Bougainvillea kukkii minullakin koko seinän korkeudelta ja pakko leikata välillä. Mahdoton piikkikasa, mutta niin kaunis kukkiessaan! <3

  Ihanaa joulunodotusta sinne!

  VastaaPoista
 9. Oi miten ihana paikka niin ihania kuvia olet ottanut. ilo katsella niitä Kiitos :)

  VastaaPoista
 10. Niin ihanat kesätunnelmat sait aikaan kuvillasi, kiitos niistä.Oma puutarhasi on kuin puuterikuorrutuksen jälkeen, kaunista.

  VastaaPoista
 11. Susanna, bougainvillea on kaunis, tuollakin se kasvoi pitkin kattoja ja kukki runsaasti. kivaa joulunalusaikaa :)

  Irma, kiitos ja tervetuloa mukaan lukijaksi :)

  Kaisa, kiitos. Nuo kuurakuvatkin ovat Botaniasta,sen ulkopuutarhasta. Tosin on meilläkin ollut jo kauan kuuraa ja nyt luntakin monta päivää.

  VastaaPoista
 12. Maria, thank you and welcome as a reader to my blog 😃

  VastaaPoista