torstai 6. lokakuuta 2016

Maailman suurin tulitikkutehdas 1/2

Itkonniemen vaneritehdas 1923-2005
Aloitti tulitikkutehtaana ja oli aikoinaan lajissaan maailman suurin.

Kävin pikaisesti tutustumassa tehtaan raunioihin. Mykistyttävä paikka. Olin ja olen edelleen aivan haltioitunut. Kuvauksellinen paikka, joten huomenna luvassa runsas kuvasaalis väreissä.

Näillä kuvilla mukana haasteessa:
http://matkantekijana.blogspot.fi/2016/10/mustaa-ja-valkoista-vanha-linky.html
Aiheena VANHA

13 kommenttia:

 1. Onpa upeita kuvia ja historian havinaa kuvissa.

  VastaaPoista
 2. Vau, todella hienoja ja tyylikkäitä kuvia. Tuollaisessa paikassa olisikin kiva kuvata. Mustavalkoisuus vielä tehostaa noita kuvia.

  VastaaPoista
 3. Enkulin käsityöt ja Vanha Virsi, paikka oli kiinnostava, mutta kyllä hiukan vaarallinen, eikä siellä olsii oikeasti saanut liikkua :)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen postaus ja jäänkin innolla odottamaan sitä värillistä versiota. Miksi tuo on jo noin raunioina, vaikka sen päättymisestä on vasta kymmenisen vuotta aikaa?

  VastaaPoista
 5. Metsäntyttö, en tiedä tarkemmin paikan lähihistoriasta, mutta olisiko purkutyöt jossain vaiheessa aloitettu ja jääneet kesken. Ainakin tulipaloja rakennuksissa on ollut.

  VastaaPoista
 6. Ooh, tuollaiset paikat ovat niin kuvauksellisia, joka kerta löytyy jokin uusi kuvakulma, yksityiskohta! Oikea kuvausparatiisi! Kannattaa todellakin käydä kuvaamassa ja paljon, ennen pitkää puskutraktorit kuitenkin tulevat.

  VastaaPoista
 7. Susupetal, luulen, että minulta jäi yksi rakennus kokonaan kuvaamatta, mutta päivällä alueella liikkui jotain koneita, olisiko jonkun firman soran ja maan säilytyspaikka. Täytyy hiippailla paikalle hiukan hiljaisempaan aikaan :D

  VastaaPoista
 8. Vau miten graafisia kuvia, tosi mielenkiintoisia! Minua harmittaa tuo linkkijuttu kun ei toimi, tai täältä käsin näyttäisi toimivan mutta ilmeisesti ei sitten Suomesta vieläkään. Täytyy tutkia asiaa tai sitten vaihtaa linkitystä ensi kerralla.

  VastaaPoista
 9. Matkatar, tekniikka on välillä oikullista. Haaste on sen verran kiva, että on harmi, jos porukkaa jää pois toimimattoman linkityksen vuoksi pois. Mukavaa reissua sinulle :)

  VastaaPoista
 10. Eskokin näyttää käyneen siellä :)
  Alimmainen kuva on erityisen mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 11. Näyttää toden totta olleen kuvauksellinen paikka, dramaattiset ja vaikuttavat kuvat. Tykkään!

  VastaaPoista
 12. Kuvauksellinen on paikka.
  Hienoja kuvia menneiden aikojen tehtaasta..

  VastaaPoista