torstai 6. lokakuuta 2016

Maailman suurin tulitikkutehdas 1/2

Itkonniemen vaneritehdas 1923-2005
Aloitti tulitikkutehtaana ja oli aikoinaan lajissaan maailman suurin.

Kävin pikaisesti tutustumassa tehtaan raunioihin. Mykistyttävä paikka. Olin ja olen edelleen aivan haltioitunut. Kuvauksellinen paikka, joten huomenna luvassa runsas kuvasaalis väreissä.

Näillä kuvilla mukana haasteessa:
http://matkantekijana.blogspot.fi/2016/10/mustaa-ja-valkoista-vanha-linky.html
Aiheena VANHA

13 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa upeita kuvia ja historian havinaa kuvissa.

Vanha Virsi kirjoitti...

Vau, todella hienoja ja tyylikkäitä kuvia. Tuollaisessa paikassa olisikin kiva kuvata. Mustavalkoisuus vielä tehostaa noita kuvia.

Huopalintu kirjoitti...

Enkulin käsityöt ja Vanha Virsi, paikka oli kiinnostava, mutta kyllä hiukan vaarallinen, eikä siellä olsii oikeasti saanut liikkua :)

Metsäntyttö kirjoitti...

Mielenkiintoinen postaus ja jäänkin innolla odottamaan sitä värillistä versiota. Miksi tuo on jo noin raunioina, vaikka sen päättymisestä on vasta kymmenisen vuotta aikaa?

Huopalintu kirjoitti...

Metsäntyttö, en tiedä tarkemmin paikan lähihistoriasta, mutta olisiko purkutyöt jossain vaiheessa aloitettu ja jääneet kesken. Ainakin tulipaloja rakennuksissa on ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Ooh, tuollaiset paikat ovat niin kuvauksellisia, joka kerta löytyy jokin uusi kuvakulma, yksityiskohta! Oikea kuvausparatiisi! Kannattaa todellakin käydä kuvaamassa ja paljon, ennen pitkää puskutraktorit kuitenkin tulevat.

Huopalintu kirjoitti...

Susupetal, luulen, että minulta jäi yksi rakennus kokonaan kuvaamatta, mutta päivällä alueella liikkui jotain koneita, olisiko jonkun firman soran ja maan säilytyspaikka. Täytyy hiippailla paikalle hiukan hiljaisempaan aikaan :D

Matkatar kirjoitti...

Vau miten graafisia kuvia, tosi mielenkiintoisia! Minua harmittaa tuo linkkijuttu kun ei toimi, tai täältä käsin näyttäisi toimivan mutta ilmeisesti ei sitten Suomesta vieläkään. Täytyy tutkia asiaa tai sitten vaihtaa linkitystä ensi kerralla.

Huopalintu kirjoitti...

Matkatar, tekniikka on välillä oikullista. Haaste on sen verran kiva, että on harmi, jos porukkaa jää pois toimimattoman linkityksen vuoksi pois. Mukavaa reissua sinulle :)

Tiina V. kirjoitti...

Eskokin näyttää käyneen siellä :)
Alimmainen kuva on erityisen mielenkiintoinen.

riitta k kirjoitti...

Dramaattista ja vaikuttavaa!

Marie H kirjoitti...

Näyttää toden totta olleen kuvauksellinen paikka, dramaattiset ja vaikuttavat kuvat. Tykkään!

Liplatus kirjoitti...

Kuvauksellinen on paikka.
Hienoja kuvia menneiden aikojen tehtaasta..