tiistai 15. syyskuuta 2015

Ostettua, voitettua ja kierrätettyä

 
Hommasin itselleni uuden työkalun puutarhaan ensi kevättä varten. Nimittäin, vihaan puutarhatöissä kakkein eniten kitkemistä. Tällä työkalulla koetan saada kitkemisen houkuttelevammaksi. Kyseessä on Garden Girlin jonkin sortin monitoimityökalu. Ah, miten ihana nahkaverhoilu ja puinen kädensija!
 
Sitten siihen kierrätysosuuteen. Olen kaivannut kotiin katoksen alle kukkapöytää ja kun keväällä kerättiin mökiltä kuormaa jäteasemalle, otin romuista sivuun ruostuneen pöydän jalkaosan. Lisäksi vintiltä löytyi kaapin ovi ja hyllystä maalin jämiä. Kun vielä oikein kaivoin varastoa, niin saumauslaastiakin löytyi pussillinen. Vanhoja, rikkinäisiä lautasia olin säästänyt mosaiikkia varten aikoinaan. Noista löydetyistä aineksista kyhäsin tuon pöydän. Muutama moka tuli tehtyä, kun mosaiikkikurssista on jo monta vuotta, mutta eipä ne mokat haittaa, kun budjetti oli 0 euroa.
Lopuksi esittelen Sarin Puutarhat-blogista saamani arvontavoiton eli Bayer Gardenin Natria luujauhon, joka on luomua ja jota voi käyttää esim. tulppaanien ja muiden sipulikukkien lannoittamisessa. Sarin blogista voi lukea lisää luujauhon käytöstä. Omat sipulikukkani olen jo joutunut mökille istuttamaan, mutta ajattelin laittaa tuota lannoitetta ensikeväänä.

5 kommenttia:

 1. Oikein soman pöydän olet tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Tulipas nätti pöytä. Ritarinkannuskin tykkää tuosta luujauheesta.

  VastaaPoista
 3. Marliska ja Satu, kiitos. Tuo jauhe käy monille kasveille, varmasti ritarinkannuskin tykkää.

  VastaaPoista
 4. No ompas sulla tehokkahan näkööne kapistus. Ovvaa ni hianon näkööne, että malttaako tuata eres liata. Pöyrästäki tuli hiano ja aiva ilimaaseksi, jos tyätuntia ei lasketa.

  VastaaPoista
 5. Navettapiika, täytyy puutarhahommissakin olla vähän luksusta ;)

  VastaaPoista