lauantai 12. syyskuuta 2015

Amiraalin perässäSeurustelin tuttujen sitruunaperhosten kanssa väriminttujen luona, kun tunsin jonkun tumman hahmon häilyvän härnäävästi yläpuolella. Luulin sitä ensin neitoperhoseksi, joka käy välillä vauhdikkaasti moikkaamassa sitruunaperhosporukkaa. Kun tuo olento kuitenkin istahti kauemmaksi rinteeseen mäkimeiramin kukinnolle, huomasin ettei se olekkaan neitoperhonen. Lähdin kiireesti katsomaan kuka uusi perhosvieras on tullut pihaamme. Se oli amiraali! Niitä ei ole ennen näkynyt meidän pihassa. Kyllä sain juosta paikasta toiseen, että sain edes jonkinlaisen kuvan tuosta vieraasta. Taisi hermostua jahtaamisestani, kun häipyi nopeasti. Oikohan se muuttomatkalla, kun oli niin kiireinen?

6 kommenttia:

 1. Juuri näitä lajeja näin tänään. Meilläkin amiraali oli kiireinen. Ei ehtinyt pysähtymään, liihotteli vaan eteenpäin! :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon amiraalin bongaamisesta! ;)

  VastaaPoista
 3. Tillariina, alkaa olla syksy jo sen verran pitkällä, että amiraalillakin on kiire :)
  Marliska, kiitos :) Ilahdun uusien pihavieraiden bongaamisesta.

  VastaaPoista
 4. Meillä eilen pihalla vieraili, joku keltainen perhonen, jonka siivissä oli jotakin kuviota...ennen, kuin ehdin hakemaan kameran oli kahdonnut se ihanuus..:)

  VastaaPoista
 5. Komea on amiraali kuten nimensäkin. Ymmärrän täysin tuon perhosen perässä juoksemisen, alkukesästä minäkin seurailin tiiviisti haapaperhosen puuhia metsäpatikalla :)

  VastaaPoista
 6. Irmastiina, niin ne ovat perhoset välillä tosi nopeita :)
  Nainen kuvastimessa, perhoset ovat kiehtovia ja kauniita, kyllä niiden perässä passaa kulkea.

  VastaaPoista