keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Englantilaista tyyliä

Mökillä on edellisten omistajien jäljiltä kaikennäköistä rompetta. En ole oikein keksinyt mitä niillä tekisin, mutta välillä silmiin osuu joku tavara ja siitä vähitellen kehkeytyy idea johon liittyy muitakin tavaroita ja näin syntyy asetelma. 

Nyt aivan vahingossa saatoin yhteen kaksi pientä esinettä, jotka tietämättäni olivat molemmat englantilaisia. Mielestäni ne olivat samantyylisiä, joten vaistoni vei oikeaan suuntaan.
Worcester Waren  metallitarjotin
Wedgwoodin Jasperware maljakko

Hiukan tässä tietoa Wedgwoodin  historiasta, sillä se on mielenkiintoinen. Tarina alkoi jo 1700-luvun puolivälissä, englantilaisesta Josiah Wedgwoodista, jonka nimissä on teollisen keramiikan valmistamisen aloittaminen ja mittava eri tekniikoiden kehittäminen. Kuvan maljakon Jasperware-tyyli, jossa värillisen tuotteen pinnalla on kohokuvio, on hänen kehittämänsä. Wedgwoodin tehdas valmisti keramiikkaa muun muassa kuninkaallisille Britanniaan ja keisarille Venäjälle. Josiah Wedgwood on tunnettu myös siitä, että Charles Darwin oli hänen lapsenlapsensa. Wedgwoodin tuotemerkki on heinäkuun alusta saakka ollut Fiskarsin omistuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti