maanantai 10. elokuuta 2015

Mökkipihalla

Näpsin aina pihalta kuvia itselle muistiin, että miltä piha näyttää eri vaiheissa kesää ja mitkä kasvit kukkivat yhtäaikaa ja sopivat yhteen. Laitan teillekkin nyt jotain katsottavaa noista kuvista.
Vuohenkellot saavat kasvaa mökkipihalla rauhassa. Eivät ole yhtään levinneet tuossa kohtaa, eikä ole niin haitaksi vaikka leviäisivätkin suuren, vanhan pihlajan juurella, missä ei oikein mikään kasva. Ovat niin kauniit yhdessä vaaleanpunaisten harjaneilikoiden kanssa.

Kurjenpolvet ovat kukkineet pitkään. Nyt niiden juurella kukkii myös ajuruoho ja mintut ovat myös nupuillaan.
Harjaneilikat myös kukkivat kauan. Niitä on levinnyt sinne tänne pihalla, eikä haittaa yhtään. En tykkää keltaisesta väristä yksinään, mutta harjaneilikoiden juurella suikeroalpi näyttää nyt oikeastaan ihan kivalta.

Yhdessä kukkapenkissä on liikaa keltaista. Uskollisesti tämä yksi lilja kukkii joka vuosi tarha-alpien joukossa. Tämä väri kyllä sopii keltaisen kanssa, joten näitä voisi laittaa lisää.
Kultahelokki on jäänyt isompien jalkoihin keltaisessa kukkapenkissä. Tämänkin voisi siirtää keväällä kukkimaan harjaneilikoiden joukkoon. Syyskesällä saa olla värikästä :)

Sitten esittelen pihan hörselö-osan, josta tykkään kovasti :)

Pionit ja ritarinkannukset ovat nyt menneen kesän juttuja, mutta harjaneilikat kukkivat edelleen, kissankellot juurellaan. Ranskantulikukat alkavat nyt kukkia ja ja samoin kohta myös virginiantädykkeet sekä mintut.
Kuolleen kirsikan juurella pörhistelee mantsuriankärhö. Kauempana taustalla kukkii myös harmaamalvikkia ja kesäpikkusydäntä. Molempia kasvaa melko runsaasi meillä, kun ovat niin helppoja ja menestyvät hankalassa luontopihassamme hyvin.
Sama toisesta suunnasta.
Mantsuriankärhö ja tumma harjaneilikka ovat jotenkin tyylikkään oloisia yhdessä.

5 kommenttia:

 1. Kaunista! Minullakin on tänä vuonna kukkinut ennätysmäärät harjaneilikkaa.

  VastaaPoista
 2. Herkkä kärhö!
  Ihanaa kesän väriloistoa!
  Nauti kesän lämmöstä!
  Kiitos kun tulit Mantelilaaksoon lukijakseni!

  VastaaPoista
 3. Cheri, harjaneilikat eivät yleensä petä.
  Irmastiina, kesä on nyt parhaimmillaan :)
  Susanna, kiitos samoin, kun tulit lukijaksi.

  VastaaPoista