maanantai 17. elokuuta 2015

Kysymyksiä, vastauksia ja kuvia

Sain haasteen sisältävän tunnustuksen Suvililja.net -blogista. Kiitos Suvililja!
Haasteosuus sisälsi seuraavat kysymykset:

1. Mitä valokuva sinulle merkitsee?
Valokuva merkitsee minulle hyvin paljon. Se on noin 25 vuotta kestänyt harrastus. Valokuva tallentaa hetken, tunnelman, muistot, joita ei voi ehkä koskaan toistaa samanlaisina. Lisäksi sen kautta saan toteuttaa itseäni, luovuuttani ja jakaa toisille hyvää oloa (esim.luontokuvien katselu tutkitusti vähentää stressiä ja laskee verenpainetta jne.). Lisäksi koen, että valokuvan  kautta olen saanut niin sanoitusti terapoitua omaa päätäni, kuvan kautta saa kosketuksen omiin tunteisiin ja käsiteltyä niitä. 
2. Miksi juuri hevoset?
Kysymys on tarkoitettu ilmeisesti hevosbloggareille, mutta hevoset ovat kuuluneet minunkin elämääni. Harrastin nuorempana hevosia ja omistin poninkin.
3. Mikä on ollut parasta tänä kesänä?
Ihanat hetket läheisten ihmisten kanssa ja kauniit päivät mökillä kissan kanssa.
4. Millainen on tavallinen arkipäiväsi?
Riippuu elämäntilanteesta ja vuodenajasta Kotona kaupungissa ollessa, pakollisten töiden lisäksi ulkoilen paljon kissan kanssa ja harrastan käsitöitä sekä tietenkin valokuvausta. Mökillä teen paljon puutarhahommia ja hengailen pihalla aamusta iltaan, usein kameran kanssa.
5. Miten keräät voimia arjen haasteisiin, mikä auttaa jaksamaan?
Pyrin kuuntelemaan itseäni, niin kehoa kuin mieltäkin ja toimin sen mukaan: joko lepoa ja pysähtymistä ottamalla rennosti kotona tai sitten virkistystä menemällä luontoon, lenkille tai vaikka kirpputoreille. Siinä joitakin esimerkkejä.
6. Mitä tavoitteita/suunnitelmia sinulla on loppuvuodelle?
Toivon löytäväni uudelta asuinpaikkakunnaltamme minulle sopivaa työtä.
7. Millaisia unelmia sinulla on?
Omakotitalo maalla on kestounelma.
 
8. Mikä on mottosi?
Tekemällä oppii. Virheitä ei kannata pelätä. Aina kannattaa kokeilla rohkeasti.

9. Mikä saa sinut erityisen hyvälle tuulelle?
Jokin hyvä idea ja sen toteuttaminen, luova flow-tila. Samoin hyvä musiikki, kaunis ilma, luontoelämykset, puhelu ystävältä jne.
10. Oletko viime aikoina kokenut ahaa-elämyksen? Minkä?
Niitä tipahtelee vastaan usein. Keksin eilen, että voisin tehdä käyttämättömästä kaapin ovesta pöytälevyn mosaiikkipinnalla. Ideaa en ole vielä toteuttanut. Keksin myös, että voisi skannata vanhoja 70-luvun valokuvia ja  tehdä niistä vaikkapa kuvakirja lahjaksi. Skannasin keväällä vanhoja dioja koneelle ja nekin voisi laittaa kirjaan.
11. Mitä haluaisit sanoa kollegoillesi?
Blogikollegoille haluaisin sanoa, että toteuttakaa itseänne rohkeasti, välittämättä mitä muut ajattelevat. Ole oma itsesi, tartu hetkeen ja jätä turha miettiminen. Älä yritä miellyttää muita, vaan kirjoita tai kuvaa sitä mikä sinulle on tärkeää ja omalla tyylilläsi, niin onnistut parhaiten. 

En nyt jaksa jatkaa haastetta eteenpäin, mutta saat toki vastata näihin samoihin kysymyksiin blogissasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti