torstai 21. tammikuuta 2021

Kesäkukat ruukuissa

Kerron nyt viimekesän ruukkuistutuksistani kotona. Tässä astiassa on torilta ostettu miljoonakelloamppeli. Ensin siinä kasvoivat orvokit, mutta loppukesästä vaihdoin näihin. Kylvin astiaan myös krassia, joka kiipeilee pyörää pitkin.
 
Tähän amppeliin istutin myös miljoonakellon taimia ja kaveriksi pääsivät väreihin sopivat lobeliat. Myös nämä ostin torilta.
Keijunmekkoja kasvatin alkuvuodesta omien kasvien siemenistä. Taimia tuli runsaasti. Vaikka annoin työkaverillekkin niitä laatikollisen, jäi itselle istutettavaksi kymmeniä taimia. Ripottelinkin niitä sinne tänne, jopa tähän kukkalaatikkoon orvokkien kanssa, puolivarjoon kasvamaan.

Orvokit kukkivat taas pelkällä kasteluhoidolla huhtikuulta marraskuulle saakka. Joidenkin paikkaa vaihdoin välillä, istuttaen ne uudelleen. Lopuksi ne pääsivät kukkapenkkiin talvehtimaan. Ostan vain pienikukkaisia orvokkeja, sillä ne ovat usein monivuotisia, siementäessään kasvupaiaklle.

Tämän mustasilmäsusannan talvetin 16-18 asteisessa kodinhoitohuoneessa. Osan aikaa talvesta se sai lisävaloa kasvilampusta. Lisänä amppelissa keijunmekkoja.

Varaston kuistilla kasvoi taas mummonpalsamia amppelin ja keijunmekko-obeliskin lomassa.
Paikka on osittain puolivarjoinen,,osittain paahteinen, mikä sopii näköjään hyvin näille kasveille.
Keijunmekon kanssa kasvaa tässä krassia. Ihanat yhdessä. Muutenkin tuo ruukkuobeliski vakuutti. Sopii hyvin keijunmekolle, kun pääsee kiipeilemään.
Mummonpalsami keijunmekon kanssa talon kuistilla.
Talon kuistilla oli taas viherkasviportaat. Ruukussa kukki musta tai paremminkin mustanvioletti orvokki.

Talon puolivarjon/varjon rappusille laitoin istutukset, joissa oli lumihiutaletta, hopeaputousta ja ruusuliisaa sekä toisessa ruukussa vaaleanpunaista verenpisaraa lumihiutaleen ja jaloangervon kanssa.

Istutus alkukesästäja loppukesästä.
 
 
Hempeä verenpisara ja lumihiutale
Vaaleanpunainen ruusuliisa ja hopealehtinen hopeaputos sopivat ihanasti yhteen ja sopivat muutenkin sävyltään mielestäni kivasti tähän hiukan varjoiseen paikkaan.
Hienosti ulkoeteisessä talvehtiva apinakukka löysi paikkansa takavaraston kuistin kaiteelta. Tässä sillä on osan päivästä varjoa ja osan päivästä aurinkoa. Kasvi ei tykkää liian paahteisesta paikasta.
Kesän ihanimmat istutukset ovat mielestäni tässä.
Tässä ruukussa on petuniaa, pehmytmesiheinää, daalia ja pelargonia.
Tässä ruukussa kasvaa 'appleblossom' pelargonia, koristeapila ja 'angelwings' hopeavillakko.

14 kommenttia:

  1. Ihastuttavia kukkakuvia ja niin jo tuli kesää ikävä. Varsinkin nyt, kun lunta tuiskuttaa kamalasti.
    Minullakin oli muutaan vuoden ajan tuota apinakukkaa, mutta onnistuin tappamaan sen ja se kyllä harmittaa. Keijumekon siemeniä sain ystävältä ja ne odottavat kylvämistä. Mielenkiinnolla odotan, saanko ne kasvamaan.
    Hyvää alkanutta vuotta -21!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keijunmekkojen pitäisi kuulemma itää paremmin juuri "omista" siemenistä kuin ostosiemenistä, joten varmaan onnistuvat hyvin. Hyvää vuotta 2021 sinullekin!

      Poista
  2. Todella kauniita kuvia ja niin ihastuttavia ideoita. Tuo eka kuva on ihan mahtava. Sainkin ideoita ensi kesälle. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kuva, jos löytyi ideoita. Mukavaa loppuviikkoa sinulle myös!

      Poista
  3. Niin ihania kukkakuvia ja kukkaistutuksia ❤ Postsuksesi on lämmin tuulahdus kesästä, mikä on kovin tervetullut talven keskelle. Kuuntelen juuri tässä blogeja lukiessani, kuinka tuuli vinkuu ulkona ja ikkunasta näen kuinka tuiskuttaa lunta. Hyvää viikonloppua sinulle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin ajatellut, että näin talvella on hyvä käydä läpi näitä kesäjuttuja, kun niin itsellä kuin lukijoillakin on enemmän ehkä aikaa ja mielenkiintoa taas ajatella tulevaa kesää.

      Poista
  4. Aivan ihania kukkia, asetelmia ja kuvia! Hienot paikat siellä kasvattaa monenlaisia kukkia.

    VastaaPoista
  5. Heitin eileen keijunmekkoa iteelle. Omista siämenistä ensimmäästä kertaa. Saa nähärä kuinka käy. Sulla oli hianot ja monipualiset kesäkukat. Mulla tuppaa olemahan vaan niitä yhyren laarun ruukkuja. Pitääs opetella monipuialisempaa tyyliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että lähtevät omista hyvin. Saat vielä runsaasti taimia. Mulla ongelmana istutuksissa on yleensä se, että olen liian myöhään keväällä ostoksilla, enkä saa enää kunnon kaaveja ruukkuihin. Kerrankun olin ajoissa liikkeellä.

      Poista
  6. Niin se taitaa olla, että kukkienkin kohdalla pitää paikkansa "kaksin aina kaunihimpi". Annan sulle 10+ noiden asetelmien teosta.

    Yhden kerran ostin keijunmekon siemeniä kaupasta, mutteivät ne itäneet. Luulin, että idättäjässä oli vika, mutta mukava tietää, että vaikeuksia on ollut muillakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos paljon! Jos tarvitset omia keijunmekon siemeniä, voin kyllä lähettää niitä sinulle.

      Poista