sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Pala luonnonmukaista puutarhaa

Hopeahärkki ja puna-ailakki
Kisumisun lempipaikka
Akileijaa, punatähtiputkea ja idänunikkoa
Kerrattu punertavanvioletti muunnos lehtoakileijasta. Mistähän näitä oikein ilmaantuu?!
Edellisen vieressä roosa kerrattu muunnos
Jaloakileija
Kuvat niiltä päiviltä, kun aurinko vielä paistoi. Pahasti nyt postaukset laahaa jäljessä, mutta ovat nämä nyt sentäs kesäkuun puolella kuvattuja.

Paljon on kukkivaa mökkipuutarhassa riittänyt, kun suurin osa on kestävää maatiaisperennaa ja luonnonkukkaa. Mitä jalostetumpi kasvi on, sitä heikompi usein sen talvenkestävyys ja menestyminen on. Luonnonkukat perennojen väleissä takaavat jokavuotisen kukinnan. Jos perenna kuolee, niittykukat ainakin kukkivat. Tällaiseen puolivilliin puutarhaan tuollainen sekasoppa ehkä sopiikin, ainakin niihin paikkoihin, joihin on vaikea tehdä hallittua kukkapenkkiä.

Istutettujen kasvien lomassa kukkivat meillä nyt muun muassa nurmitädykkeet, ahomansikat, metsäkurjenpolvet, puna-ailakit, keto-orvokit ja myöhemmin kellokukat, päivänkakkarat, apilat, ketoneilikat, niittyhumalat jne.

14 kommenttia:

 1. Tuollainen luonnontilassa oleva puutarha on kaikista kaunein! Aivan suloinen akileijametsä! Punatähtiputki, se ei taida olla luonnonvarainen? -)

  VastaaPoista
 2. Sini, tähtiputket ovat istutettuja, samoin unikot ja akileijat sekä lukuisat muut perennat, jotka eivät vielä kuki. Samoin suurin osa luonnonkukista on vasta nupuillaan, kuten päivänkakkarat ja erilaiset kellokukat. Siellä ne kuitenkin lomittain odottelevat vuoroaan.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunista puutarhaa. Kisumisulla on mukava lempipaikka.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanalta näyttää tuollainen villikkopenkki! Mua niin harmittaa, kun punatähtiputket (ne kaksi, jotka viidestä istutetusta lähtivät aikoinaan) kuolivat nyt kokonaan. Siinä on minusta superkaunis kukinto!:)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kukintaa todella paljon. Näyttää niin kauniilta. Kisumisu on todellinen söpöliini.

  VastaaPoista
 6. Ihanan värisiä tummia tähtiputkia!!
  Ja akileijojen juhlaa!
  Näyttää niin kauniilta!

  VastaaPoista
 7. Kaunis on puutarhasi! Seemi on suloinen.

  VastaaPoista
 8. Vanha Virsi, Taina, Anneli, Susanna ja Ninnu, puutarhat ovat ihania kasvikeitaita kyllä katsella. Nuo tähtiputket ovat kummasti tehneet nyt uusia taimia, joten olen tosi tyytyväinen :) Kisumisu lähettää "nau"-terveiset hännän heilautuksella.

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat ja niin mökkipuutarhahan sopiva, pualivilli, rento tunnelma.

  VastaaPoista
 10. So many wonderful flowers! I love them!

  VastaaPoista
 11. Navettapiika, Satu ja Timi, kiitos.
  SUurin osa kasveista on edellisten asukkaiden istuttamia, joten kaikki ei ole ihan oman makuni mukaan, mutta kiva että kukkii.

  VastaaPoista
 12. Kaunis puutarha. Tähtiputki on yksi lempi kukistani.

  VastaaPoista