lauantai 2. tammikuuta 2016

Vuoden alku mökillä

Kiitos uuden vuoden toivotuksista! Ne antavat voimaa tähän uuteen alkavaan blogivuoteen. Kahdeksas vuosiluku ilmestyy tämän postauksen myötä sivupaneeliin. Niin kauan olen jaksanut ylläpitää tätä harrastusta ja paljolti siihen on innostanut vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa. Kiva, kun olette jaksaneet pysyä mukana ja tervetuloa kaikille vuoden aikana mukaan tulleille uusille lukijoille!

Mökkipiha nukkuu talviunta, vaikka lunta ei ole sinnekkään paljon tuprutellut. Mökkipihan vieressä olevalla perhosniityllä ja puutarhassa näkyvät talventörröttäjät tuovat mieleen mukavia muistoja kesästä. Vessan ovenpielessä talvehtiva perhosen kotelo on tallessa, harmittaa kun joudun paiskomaan kylmässä turvonnutta ovea kiinni. Kompostin kansi on lentänyt tuulessa pois, laitan sen päälle tiilen painoksi. Syreenien silmut vihertävät keväisesti, vaikka talvi on vasta edessäpäin. Toivottavasti kasvit talvehtivat hyvin, vaikka lumipeitettä ei ole ja pakkasta on paljon luvassa. Varmuuden vuoksi laitan havuja tarhapäivännoudon päälle ettei kevättalven aurinko pääse sitä kuivattamaan.

Istutin syksyllä uusia kukkasipuleita maahan. Maassa näkyy myyrien kekoja, toivottavasti eivät syö ihan kaikkia sipuleita ennen kevättä, kun kisumisu viettää talven kaupungissa. Nyt on liian kylmä vahtia pihalla ja lyhyen mökkivierailun aikana ei ehdi paljon. Kyllä mökillä on parempi olla kesällä, mutta kiva siellä on talvellakin piipahtaa.

Mukavaa viikonloppua kaikille.

8 kommenttia:

 1. Kauniita tunnelmakuvia mökiltänne!
  Lunta ei teilläkään pahenmin ole, mutta toivotaan, että tulisi edes pikkasen, että antaisi luonnolle lämpimän peitteen.
  Kaunis postaus!

  VastaaPoista
 2. Vaikka mökistä mulle tulooki miälehen kesä, nii kyllä siälä on varmasti mukavaa talavellaki käyrä. Tyälähämpää, mutta voi sitte taas olla rauhas ku "tarkistuskäynti" on tehty.... Sulla on nii hyvät kuvat, että niitä on aina ilo kattella.

  VastaaPoista
 3. Oi miten kauniita kuvia! Tuo jääkykka kuva♥ Leppoisaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 4. Harakka, kiitos. Tänään on satanut puuterisen pehmeää lunta :)
  Navettapiika, kiitos. Mies ramppaa mökillä talvella useamminkin ja riistakamera 'vartioi' pihaa. Mukava on nauttia mökin rauhasta talvellakin.
  Irmastiina, kiitos. Leppoisaa vuoden alkua sinulle :)

  VastaaPoista
 5. todella kauniit nuo kirveellä veistetyt hirret. kuvasi ovat todella herkkiä kaikki, niitä katselee mielellään.
  valokuvauksellista Uutta Vuotta Sinulle!

  VastaaPoista
 6. Ihania tunnelmakuvia. Suloinen lintu ja nallekarhut. Hienoja pulloja!

  VastaaPoista