lauantai 16. tammikuuta 2016

Kotosalla

Vaikka talvi on ehkä kaunein vuodenaika, tuntuu se välillä puuduttavan pitkä. Kunhan tammikuu on selätetty, niin ollaan voiton puolella ainakin päivän pituuden ja valon suhteen. Sain joululahjaksi kirkasvalolampun ja olen nyt aamuisin alkanut sitä käyttää. Silti lamaannus meinaa välillä uhata. Täytyisi taas uhmata pakkasta (aamulla -27 astetta) ja mennä ihastelemaan kaunista lumimaisemaa ja nauttimaan luonnonvalosta. Kisumisunkin pinna alkaa kiristyä, kun pakkanen pitää sen sisätiloissa. Missä ovat ne lämpimät pihamaat, pehmoiset ruohomättäät, surisevat pörriäiset ja huumaava kukkien tuoksu, se tuntuu kysyvän pihaovella, haistellessaan päivän säätä.

Mukavaa viikonloppua sinulle!
Ja tervetuloa uusille lukijoille mukaan porukkaan!
*
Lisäys.
Tähtien ohje löytyy kirjasta : Melody Griffiths, 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin

16 kommenttia:

 1. Minua eivät nämä pakkaskelit masenna ollenkaan. Tykkään lumesta ja pakkasesta. Mutta taidat kuulua enemmistöön ja minä vähemmistöön! Kauniita tähtiä!

  VastaaPoista
 2. Täällä on tällä hetkellä mitä ihanin tammikuun sää...aurinko paistaa eikä tuule..:)

  VastaaPoista
 3. Täällä on yksi talvi-ihminen,
  tai oikeastaan jokainen vuodenaika-ihminen :)
  Pidän kovasti talvisesta maisemasta,
  siitä kun kaikkialla on ihana valkeus.

  Mielestäni talvi on myös yllättävän lyhyt. Joulukuussa ei yleensä vielä oikein talvea ole, joten talvi on sitten vain tammi-helmikuun ajan, maaliskuu onkin sitten ensimmäinen kevätkuukausi ♥ Maaliskuussa on jo ihanan valoisaa ja oikein piristyn kokoajan enemmän, kun valonmäärä lisääntyy ja odottelee, että pääsee näkemään lumen sulavan ja purojen alkavan virtaamaan.

  Minullakin on muuten kirkasvalolamppu, oikein näpsäkkä! :)

  VastaaPoista
 4. Vilma, minäkin tykkään talvesta, hiihtämisestä ja lumesta, olen oikeastaan talvi-ihminen, mutta silti ottaa lujille välillä. Mieli ja kroppa kulkee ikäänkuin eri latuja.

  Irmastiina, meillä ei näy aurinkoa, mutta ei taida sataakkaan.

  Marru, maaliskuuhun on enää pari kuukautta :)

  VastaaPoista
 5. Musta on kiva kun meillä on nää vuodenajat. Kisu on kyllä söpö. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Olis kiva jos kävisit vierailulla Aurinkokujallakin.

  VastaaPoista
 6. Aurinkokujalla, kiva kun löysit tänne :)

  VastaaPoista
 7. Talven taikaa!
  Ihastuttavat tähdet ja tuo kuva kissasta on niin suloinen ja lämmin!
  Leppoisaa lauantaita!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana tuo kuva, jossa kissa katsoo ylöspäin :)
  Mä tykkään lumesta ja pakkasesta, mutta tuo pimeys väsyttää ja aamuherätykset tuntuvat aivan ylivoimaisilta... Kirkasvalolampun ostamista mietin joka talvi, mutta vieläkään en oo saanut ostettua. Jaksamista sinne! Pian valo alkaa jo voittaa!

  VastaaPoista
 9. Talvi on kaunista aikaa, mutta minulla ei ole näillä pakkasilla mitään saumaa mennä ulos. Sormet jäätyy heti sellaisiksi palikoiksi, ettei mitään rajaa ja loppu päivä on sitten pilalla. Lisäksi saan kutisevaa ihottumaa ja iho nousee sisälle tullessa näppylöille. Mutta ikkunasta ihastelen ja jos ei yhtään käy viima, silloin ulkoilukin onnistuu jotenkin.
  Ei meillä kissatkaan ulos halua. Paitsi Nekku, joka ei suostu käymään hiekkalaatikolla. Mutta aika nopeasti sekin käy ulkona kyykkäämässä ja sitten äkkiä takaisin. Me vaan nautiskellaan takkatulen lämmöstä ja ollaan lähekkäin sohvalla - ja odotetaan kesää!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Susanna,kiitos ja kivaa viikonloppua sinne etelänmaaahan :)
  Syjsyn Lehti, samanlaisia kokemuksia minullakin talvesta. Pimeys vaikuttaa yllättävän paljon, vaikka talvi muuten onkin kiva.
  Mustakissa, talven haasteiden jälkeen osaa arvostaa kesäkautta.

  VastaaPoista
 11. Ennen oon ollu nii väsyny talavisin, että olisin halunnu nukkua talaven, karhujen lailla. Nykyysin ei väsytä hetikää nii palio. Olisko syypää tämä netti. Tästähän saa valohoituaki samalla.

  VastaaPoista
 12. Kauniit tähdet. Onko sinulla ohje niihin??

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti kirkasvalolampusta on sinulle apua. Tammikuu on jo yli puolenvälin ja valo lisääntyy päivä päivältä. Ehkä kisusikin pääsee pian ulos...:)

  Itse olen viime vuosien aikana oppinut tykkäämään talvesta kovasti, sillä monet harrasteeni liittyvät talveen. Edes pakkanen ei minua häiritse, en ole kovin arka kylmälle. Siksi onkin erityisen tylsää sairastaa flunssaa jo toistamiseen, en millään malttaisi vain maata. Nämä pakkas- ja lumikelit olisivat upeita kuvata ja avantokin on elämys tällä säällä, mutta minkäs teet.

  VastaaPoista
 14. Navettapiika, kiva jos netti auttaa sut talven läpi :)
  Marliska, ohje löytyy kirjasta: Melody Griffiths, 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin
  Nainen.kuvastimessa, jos pakkasta ei olisi liikaa (-27 tälläkin hetkellä) olisi kiva ulkoilla. HArmi, että flunssa on pilannut sinun ulkoilut.

  VastaaPoista