lauantai 14. marraskuuta 2015

Asetelmaa ja kranssia


Kotiutin yhden mummokukan eli paavalinkukan kaupasta meille. En oikeen osaa pitää noita hengissä, mutta yritetään, kun nykyisessä kämpässämme on ikkunalautakin, jossa pitäisi valoa riittää.
Sain vihdoin ja viimein koottua mökiltä tuoduista tuijanoksista kranssit. Osa oksista oli jo vähän ruskettunut säilytyksessä pussissa ulkoeteisessä ja meinasi tulla paniikki, kun oksat uhkasivat loppua kesken. Vaaleansininen lähtee tuliaislahjaksi anoppilaan.
Ikivanha reissussa rähjääntynyt (kaksi muuttoa läpi käynyt) kranssikin pääsi viettämään eläkepäiviään oveen. Pelkistä oksista ja huopakoristeista tehdyt kranssit säilyvät näköjään pitkään, vaikka niitä pitäisi ulko-ovessa sateen armoilla.

7 kommenttia:

 1. Santpaulit ovat kauniita ja tuo on niin hempeän värinenkin. Olisitpa nähnyt mammani ikkunalaudat, kun santpauli oli hänen lempikukkansa...:)

  VastaaPoista
 2. Nuo kukat menestyvät hyvin vetoisillakin ikkunoilla pohjoispuolella. Aikanaa työpaikalla oli sellaiset olosuhteet ja kukkivat runsaasti. Hienot kranssit. Täytyisi itsekin ryhtyä väsäämään havuista tai mustikan varvuista. Saatan kokeilla valkoiseksi suihkutettujakin mustikasta kun tuo alimmainen on niin hieno.

  VastaaPoista
 3. Irmastiina, mummujen ikkunalaudat kukkineen ovat ihania :)
  Lezzie, nyt saa vielä hyvin matskua mehästä jos ei oo lunta.

  VastaaPoista
 4. Santpauliat ei tykkää mustakaa. Joskus oon haaveellu pitkästä rivistä erivärisiä santtuja, mutta taitaa haaveeksi jääräkki.

  VastaaPoista
 5. Tuijasta tuleekin kivan näköinen kranssi. :)

  VastaaPoista
 6. Jostain syystä mullakaan ei santpauliat menesty, vaikka olisi kuinka hyvä paikka niiden olla.

  Mun äidilläni, hänen vielä eläessä, ne kukat olivat niin runsaskukkaisiakin vielä ja voivat todella hyvin hänellä.
  Mutta musta eivät vaan jostain syystä tykkää, he!

  Kauniita kransseja olet tehnyt!

  VastaaPoista
 7. St. Paulia sopii unohtelevalle kastelijalle ihan hyvin!
  Lautaselle lämmintä vettä kerran viikossa ja itä- tai länsi-ikkuna parhaita paikkoja.

  VastaaPoista