torstai 26. helmikuuta 2015

Aarteita 60-luvulta


Pähkäilin aika kauan, että alanko pitää uutta blogia, joka keskittyy vanhoihin tavaroihin, kirppisjuttuihin jne., mutta sitten viimehetkellä päätin pysytellä tässä blogissa. Näin talviaikaan, kun ei niin paljon tule liikuttua luonnossa ja mökkipuutarhakin uinuu talviuntaan, voi julkaista täällä blogissa muihinkin aihealueisiin liittyviä juttuja.
Tämän kortin on eräs pari saanut hääonnitteluksi 50 vuotta sitten eli vuonna 1965. Minulle kortti päätyi helmikuussa ystävänpäiväkortin muodossa. Kortti sai lisäarvoa, kun kuulin sen tarinan.
Olen joskus kerännyt hiukan postimerkkejä. Edelleenkin monet lahjoittavat postimerkkejään minulle, vaikka en enää niitä varsinaisesti kerää. Ehkäpä sitten joskus kiikkustuoli-iässä käyn niitä läpi ja laitan kansioon. Tämä kirjekuori on postitettu vuonna 1962.
Olen kerännyt vähitellen tietoa vanhoista esineistä, joita on kulkeutunut eri paikoista meille. Designmuseon Arabian tehtaan esinehausta sain selville, että vasemmanpuoleinen kanneton purkki on  Kaarina Ahon vuonna 1959 suunnittelema hillopurkki (nro 50934). Purkkia on valmistettu vuosina 1960-1966. Ostin purkin joskus kirppikseltä muistaakseni 50 centillä. Oikeanpuolinen maljakko on myös Arabiaa. Sen on suunnitellut Göran Bäck ja sitä on valmistettu vuosina 1961-1965.

Muistakaa osallistua arvontaan!!!

2 kommenttia:

  1. Hieman olet tehnyt salapoliisityötä Arabia-esineiden suunnittelijoita etsiessäsi. Jospa jostakin onnistuisit löytämään vielä kannen hillopurkkiin. Astiataivaassa näyttää olevan tuollainen maljakko (korkeus 13 cm) myynnissä.

    Mielenkiinnolla odotan uusia postauksia.

    VastaaPoista
  2. Piri, kansi olisi kiva löytö, mutta varmaan aika mahdoton. Suurin osa sellaisista tavaroista, joista voisin taas tietoja metsästää on mökillä, mutta jotain tänne vielä laitan.

    VastaaPoista