perjantai 27. helmikuuta 2015

Sitä sun tätä

Jatketaan vielä näillä "sitäsuntätä"-postuksilla, kun en ole nyt luontoonkaan päässyt kuvailemaan. Jalat on nimittäin kipeät. Penikkavaivaa on ennenkin ollut, tosin en ymmärrä mistä tuo vaiva nyt on tullut, kun en ole mitään poikkeavaa tehnyt.
Minulla on tapana kuluttaa tavarat mahdollisimman loppuun, ennenkuin heitän ne pois. Kaapissa on ollut kassillinen vanhoja trikoopaitoja odottamassa jatkokäsittelyä. Kun työtuolin istuinosa sitten alkoi kulua puhki ja sille piti tehdä jotain, keksin virkata siihen tuollaisen istuinmaton niistä vanhoista paidoista. Värejä ei ollut varaa paljon valkata, mutta saa kelvata takamuksen alle. Tuolin nyppyyntyneen selkäosan surruuttelin nypynpoistolaitteella. Se on sitten yksi parhaista vekottimista, kun monesta kivasta neuleesta on tullut kuin uusia sen käsittelyssä. Trikoot leikkasin pari senttiä leveiksi ja virkkuukoukkuna käytin numero 10:ä.
Pakko vielä esitellä yksi venäläinen maatuskahuivi, joka on muistaakseni 70-luvulta. Pelastin sen hukkaan joutumiselta lapsuuden kesämökiltä viime reissullani. Parempi näin kauniin huivin on olla käytössä kuin kaapin perukoille hylättynä. Muutama pieni reikä eivät haittaa käyttöä, ne uppoavat huivin poimuihin. Ainakin joku vuosi sitten nämä olivat kovastikkin muotia ja miksei näitä voisi käyttää vaikka eivät muotia enää olisikkaan.

4 kommenttia:

 1. Tulipa raikas suoja ja ihanan värinen tuo huivi!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tuli niin monta höpöä virhettä äskeiseen, että koitetaan uudestaan;
  Oikein oivallinen tuli päällisestä tuoliin. Huivi on aivan ihanan värinen! Löysin tuollaisen vast'ikään kirpparilta, pohja vain on vaalea. Mukavan lämmin ja tarpeeksi iso, tykkään kovasti.
  Toivottavasti kinttusi tulevat pian kuntoon. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuolla tuolilla taas kelpaa istuskella :)
  Minullakin on jossain laatikossa kaksi tuollaista maatuskahuivia, toinen musta- ja toinen valkopohjainen.
  Tuo sinun huivisi on erityisen iloisen värinen!

  VastaaPoista