sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Väriä luonnosta


Nyt on kovin väritöntä ulkosalla, joten nyt ovat kyseessä luonnosta saatavat kasvivärit. Kesti vuotta näprätä elämäni ensimmäiset neulotut sormikkaat valmiiksi :) Lanka on jo montakymmentä vuotta vanhaa ja kun kerät olivat aika pieniä, niin piti tehdä jämälangoista tuollaiset raidalliset.  En muista mistä kaikista kasveista silloin lankoja värjättiin, ainakin kieloa, käpyjä ja jotain sieniä käytettiin. On minulla värikartta jossain tallessa. Lankojen värjäys oli kivaa hommaa, jota olisi kiva harrastaa enemmänkin, jos vain olisi langoille käyttöä. Olen aika laiska ja huono neulomaan, joten aika vähän lankoja tarvitsen.

Mitähän lopuista langoista tekisi?

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat! Kasveilla värjätyissä langoissa on sellainen hyvä puoli, että sävyt käyvät aina yhteen. Olen aika tuore kasvivärjäri, mutta ihan koukkuun jäänyt.
  Mukavaa alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Mustakissa, en minäkään mikään mestari ole värjäämään, mutta tuo aikoinaan käyty kurssi antoi hyvät eväät ja ohjeetkin on vielä tallessa. Mukavaa vuotta sinullekkin.

  VastaaPoista
 3. Jännityksellä odotan loppiaista. Silloin on luvattu aurinkoa. Sitten palaa värit takaisin luontoon. Tänään oli aika harmaata ja sinistä, värejä nekin tosin. Mitkään käsityöjutut ei oo mun osaamista. No, nuorena osasin sentään virkata.

  VastaaPoista
 4. Kauniin väriset sormikkaat. Kasvivärit tosiaan sointuvat hyvin yhteen niinkuin mustakissa sanoo.

  VastaaPoista