torstai 29. tammikuuta 2015

Kotikissa

 MakroTex-haasteessa aiheena KOTI.
Näin talvisaikaan koetellaan ihmisemon ja kissan kärsivällisyyttä, kun ulkona on lunta, pakkasta ja hyinen tuuli. Täytyy siis kehittää jotain kissalle sopivaa aktiviteettia sisätiloihin. Vaativa tuijotus ja kitinä kertovat kisumisun turhautumisesta. Siispä kissa hetkeksi toiseen huoneeseen suljetun oven taakse, raksupurkki kouraan ja aivonystyrät toimimaan. Piilopaikkojen pitää olla hankalia, sellaisia, että kissa joutuu availemaan ovia, ryömimään, nousemaan ylös, siirtämään pieniä tavaroita, penkomaan jne. Sen hajuaisti on loistava ja raksujen löytäminen hankalimmistakaan piiloista ei tuota ongelmia. Ihmisemon mielikuvitus vaan ei oikein jaksa keksiä aina uusia piiloja, kun kissa muistaa edelliskerran piilopaikat. Välillä mietin, että kuunteleeko kissa oven takana missä kuljen ja minne piilotan raksut, kun se niin helposti osaa suunnistaa oikeisiin paikkoihin.

10 kommenttia:

 1. Suloiset kuvat! Ihastuin tuohon pikkujakkaraan. :)

  VastaaPoista
 2. Voi kisumisu, hän on aina yhtä ihana!
  Kissoista kyllä huomaa selvästi kun ne ovat turhautuneita. Meillä kissat pääsevät vapaasti ulos kissanluukusta, mutta huonoilla keleillä ne eivät viitsi mennä pihalle. Silloin ne turhautuneina keksivät kaikenlaisia ylimääräisiä juoksukilpailuja ja maton alle ryömimisiä sisällä. Onneksi meillä on monta kissaa, keksivät keskenään viihdykettä....

  VastaaPoista
 3. Pieni Lintu, pikkujakkara esiintyy aina silloin tällöin täällä, sillä tykkään siitä itsekkin :)

  Marja, teillä on onnellinen tilanne.

  VastaaPoista
 4. Mikään ei olekaan sitten mahdottomampi kuin turhautunut kissa! Hyvät leikit teillä. Kissat ovat ihmeen hyvämuistisia ja oppivat rutiineja nopeasti:)

  VastaaPoista
 5. Stiina, kissatkin osaavat olla ilmeikkäitä :)

  Mustakissa, kissoista tulee paljolti sellaisia miksi ihmiset ne 'muokkaavat' tai miten ihminen reagoi niiden pyyntöihin. Ehkäpä ne ovat hemmoteltuja otuksia, jotka pompottavat ihmisiä mielin määrin ;)

  VastaaPoista
 6. Pekka, kissat ja koirat ovat yllättävän paljon samanlaisia.

  VastaaPoista
 7. Onpa kissallasi hieno turkki! Kissa tai kissat tekevät kodin :)

  VastaaPoista