maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kotiin tuli kevät

 


Kisumisu on aina yhtä hämmästyttävän kiltti. Kun taputin jakkaraa, jolla tulppaanit ovat ja sanoin "hyppää", hän hyppäsi jakkaralle poseeraamaan. Tuon tempun murunen on osannut jo kauan. Hän oppii helposti ja mielellään uusia sanoja ja temppuja. Kunpa vaan keksisin mitä uutta opittavaa järjestäisin. Harmi kun kissoille ei ole samanlaisia tottelevaisuuskoulutuksia tai agilityratoja kuin koirille. Nyt kun alkaa olla kevätvaloa ja -lämpöä enemmän, kisumisu turhautuu tekemisen puutteeseen, kun kaupungissa ei pääse vapaasti ulos. Eikä ihmisemo viitsi yhtenään olla valjailla ulkoiluttamassa. Joku on sitä mieltä, että kissat nukkuvat suurimman osan päivästä. Ehkäpä meidän muru on sitten ylivilkas, kun herää aikaisin aamulla ja nukkuu yöunien lisäksi korkeintaan pienet torkut päivällä.

5 kommenttia:

 1. Kissat ovat oppivaisia! Kun huutelen perhettä syömään, niin Lisse on ensimmäisenä jalassa kiinni. Tässä mä nyt oon, sitä ruokaa sitten. Sana "ulos" pitää tavata, ettei oo ulko-ovella. Pussata, sanankin tietää! Silmät kiinni, kaula pitkälle ja siinä odottaa sitä pusua! Mies puhui kerran pusseista ja pusuasentoon mentiin. Mies pakotettiin pussaamaan kissaa, sillä muuten olisi Lisse verisesti loukkaantunut! :)

  VastaaPoista
 2. Irmastiina, se on semmoinen sydämenmurskaaja-kullanmuru, niinkuin kissat tuppaa olemaan :)

  Tillariina, oi miten suloista, että Lisse tuntee pussaus-sanan :) Kissat ovat paljon viisaampia mitä ihmiset yleensä luulevat. Ne ymmärtävät hämmästyttävän paljon puhetta ja tietävät pienistä eleistä mitä ihminen aikoo kohta tehdä, joskus nopeammin kuin ihminen itse edes tiedostaa.

  VastaaPoista
 3. Kissa ja kuvat -- yllättävän sointuva yhdistelmä, ainakin ihmissilmälle.

  VastaaPoista
 4. Pekka, ainakin kissan silmät sointuvat keltaisiin tulppaaneihin.

  VastaaPoista