perjantai 27. joulukuuta 2013

Mennyttä JouluaPäästiin viettämään joulua mökille, kun lunta oli metsätiellä sen verran vähän, ettei auto jäänyt pohjasta kiinni ja uponnut sohjoon. Oli tarkoitus ehtiä aattona ennen joulurauhan julistusta perille ja ennen 12 ehdittiinkin, mutta joulurauhan julistus jäi kuulematta, kun oli pientä tohinaa tuo mökille saapuminen. Kissa nimittäin keksi kakata kuljetushäkkiin muutama minuutti ennen pihaan saapumista. Lisäksi piti korjata myrskyn särkemän lasipurkin sirut kesäkeittiöstä ennenkuin pystyi kotiutumaan sisätiloihin.

Aatto meni mukavasti, kun ensin pikaisesti siivottiin ja saatiin sisustus jouluisempaan kuosiin. Sitten päästiinkin nauttimaan jouluruuasta ja tunnelmasta. Joulupäivä taas meni reissatessa kyläpaikkaan ja takaisin niin ettei viitsitty enää illalla palattuamme alkaa lämmittää saunaa. Eipä tuo haitannut, sillä tapaninpäivänä oli kiva saunoa, kun oli ensin haravoinut myrsktuulessa tippuneita oksia pihamaalta. Lumettomassa metsässäkin oli kiva hetken taivaltaa.

Oli ihana joulu, piristävä irtiotto arjen harmaudesta. Erityisesti nautin kynttilöiden kauneudesta, kun kotona niitä ei tule poltettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti