sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Herkkua

Olen tykästynyt äidin tekemään Englantilaiseen hedelmäkakkuun. Nyt pyysin häneltä reseptin ja kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä kakun itse. Hyvä siitä tuli. Erityisen säväyksen mielestäni kakun makuun tekee karvasmanteliöljy.
Vatkaa voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen ja hyvin vatkaten.
Laita loraus karvasmanteliöljyä.
Yhdistä jauhot ja pilko kuivahedelmät pieneksi silpuksi. Lisää pieni osa jauhomäärästä kuivahedelmien joukkoon. Lisää jauhot taikinaan, sekoita ja laita lopuksi kuivahedelmät.

Mukavaa kolmatta adventtisunnuntaita kaikille!

8 kommenttia:

 1. Toi on kyllä tosi herkkua...tein yhteen aikaan usein tuota kakkua. Sittemmin hukkasin reseptin, mutta nyt tiedän mistä sen löydän -kiitos!

  VastaaPoista
 2. Irmastiina, vanhat, perinteiset kakut maistuu aina.

  Matkatar, tähän kakkuun löytyy monta erilaista reseptiä netistä, mutta en tiedä onko niiden maussa kovin suuria eroja.

  VastaaPoista
 3. Näyttäisi siltä, että jauhotit vuoan mannaryynillä?
  Tein tällä viikolla puoli tusinaa hedelmäkakkuja ja KAIKKI tarrasi vuokaan kiinni, vaikka voitelin ja jauhotin hyvin tarkasti ja laitoin taikinan vielä varovaisesti lusikalla vuokaan. Ehkä minulla oli liikaa tahmeita hedelmiä taikinassa - en muuta selitystä keksinyt. Käytin mannaryynejä, mutta mietin, olisiko joku muu ollut parempi. Korppujauhot on usein suolaisia.

  VastaaPoista
 4. Mun kakkuohje on tosi vanha, äidin peruja. Siihen laitetaan maraschinoliköörissä uineita kirsikoita, joten siihen tulee niiden kautta vähän sellaista manteliaromia. Niitä kirsikoita on vaan vähän vaikeampi löytää, yleensä ovat vaan sokeriliemessä...

  VastaaPoista
 5. Sirkku, käytin korppujauhoja, ne ovat aina toimineet hyvin. Hedelmäpalat kannattaa sekoittaa pienen jauhomäärän joukkoon, niin pysyvät irrallisina, eivätkä takerru reunoihin. Äitini on kotitalousalan ammattilainen ja on opettanut minut käyttämään korppujauhoja jauhotukseen.

  VastaaPoista
 6. Minun herkkuni on taatelikakku..ehkä voisin jopa pitää tästäkin??

  VastaaPoista
 7. Tillariina, kuulostavat hyvältä nuo sun reseptin kirsikat.

  HAnne, taatelikakku on hyvää, tykkään myös siitä.

  VastaaPoista