sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Ohjelisäys edelliseen postaukseen
Kuvan kukan ohje:

Virkkaa 4 kjs ja sulje renkaaksi ps:lla.
1 krs: *4 kjs, virkkaa renkaaseen 3 kaksoispylvästä (3 langankiertoa koukulle), 4 kjs, 1 ps renkaaseen.* Toista *stä 4 kertaa (5 terälehteä).

Harakka ja ehkä joku muukin mahdollisesti on kaipaillut ohjetta edellisen postauksen rannekoruun. Keksin ohjeen omasta päästäni, joten mitään oikeaa ohjetta minulla ei ole tarjota. Ranneke on virkattu kiinteistä silmukoista (noin 5-6 ketjusilmukkaa alkuun). Rannekke kiinnittyy napilla, joten toiseen päähän voi virkata aukon tai lenksun ja toiseen päähän kiinnittää napin. Olen soveltanut korun kukkiin yllä olevaa ohjetta (muutin tuota ohjetta hieman). Kukkien keskustaan virkkasin kiinteillä silmukoilla pienet ympyrät. Virkkasin siis ympyrät erikseen ja ompelin ne kiinni. Eriväriset ympyrät voisi tehdä varmaan jotenkin helpomminkin, suoraan kukkaan virkkaamalla. Käytin virkkaukseen ohutta lankaa ja pieninumeroista koukkua, että käsialasta tulee napakka, eikä koru veny. Rannekkeen koristelin vielä ennen kukkien kiinnitystä ompelemalla ketjupistoja.

5 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihanan näköinen kirja! Ja tuo virkkaamasi koru on kyllä kaunis. Taidan opetella kesälomalla virkkaamaan :) Kiitos ohjeesta ja inspiraatiosta Trina!

  VastaaPoista
 2. Minä en jostain syystä koulussa koskaan oppinut virkkaamaan. Kutominen kyllä sujui, mutta kun näitä kuvia katselee, niin alkaa tuo virkkauskin kiinnostaa. Siis aivan ihania nuo kukat, ranneke ja tuo hiuspantakin! :)

  VastaaPoista
 3. Nan,
  Virkkauksen kyllä oppii. Hyviä ohjeita löytyy kyllä netistä ja kirjoista, joissa opetetaan "kädestä pitäen " miten virkataan. Suosittelen, on rentouttavaa puuhaa!

  VastaaPoista
 4. Sama juttu mitä Nanilla.. en oppinut koulussa, neulomaan joten kuten (olin vasenkätinen ja ongelma-tapaus opettajalle, kun neulontaa hän ei osannut minulle edes opettaa :)

  Mutta varmasti rentouttavaa ja kyllähän tuon varmaan oppisi.. ajattelin kyllä kokeilla :)

  VastaaPoista