lauantai 17. heinäkuuta 2010

Hellepäivinä"On niin kuuma ettei jaksa kissaa sanoa", tokaisi joku nainen kaupassa. Hauska sanonta, mistähän tuokin on peräisin!

Helteeseen ja yli 30 asteen lämpötiloihin on kai alkanut vähitellen tottua, kun aamulla 23 asteen lämmössä tuuli tuntui jopa hiukan kylmältä. Ainakin matot kuivuvat hyvin, jos jaksaa niiden pesua helteessä urakoida. Ihmettelin matonpesupaikalla, miten iäkkäämmät ihmiset siellä jaksavat, monet ilman juomaa ja hattua. Puhtaat matot kyllä tuntuvat niin mukavan pörröisiltä jalkojen alla. Innostuin vaihtamaan mattojen paikkoja ja laittamaan keittiöön vähän keveämmän väriset verhotkin. Haluan värejä kotiin!

Meillä, niinkuin monella muullakin on ollut yöllä liian kuumaa, mutta kuitenkin viileämpää kuin päivällä. Kissa on todennut, että päivällä kannattaa nukkua ja viileämpään yöaikaan riekkua. Aika levottomia ovat yöt olleet, mutta meistä ihmisistä ei seuraa kissan sitkeistä yrityksistä huolimatta ole herunut. Joka ilta olen käynyt kisumurun kanssa pihalla pitkiä valjaslenkkejä. Paljon ollaan vain seisoskeltu pensaiden juurella katselemassa pääskysparvien lentelyä. Kivasti niiden siivet humahtelevat ilmassa kun syöksähtelevät talojen välissä. Naapurin toiseen kissaakin on tehty varovaista tuttavuutta. Enää ei jakseta niin paljon pelätä.

4 kommenttia:

 1. Meidän kisut tekee samaa, nukkuvat päivät ja yöllä ollaan sitten vähän aktiivisempia. Poikani eilen tuumasikin, että eikö nuo oikeasti tee muuta kuin nukkuvat! :)

  Ihana tuo kissan köllöttely-kuva, kissa silminnähden nauttii lämpimästä kesäpäivästä. Kunpa ihmisetkin osaisivat ottaa oppia ja jos siltä tuntuu, heittäytyä samalla tavalla vain olemaan ja nauttimaan! :)

  VastaaPoista
 2. Marika,
  Kissa näyttää nyt helteellä etsivän lattiapaikkoja nukkumiseen. Tuossakin nukahti hetkessä ulkoeteisen matolle!

  VastaaPoista
 3. Kisumuru on ihana, makaa ketarat ojossa, mutta kissat nauttii lämmöstä :D

  VastaaPoista
 4. Seijastiina,
  Kyllä meijän kissa kuitenkin etsii niitä viileimpiä paikkoja kotoa, ja karttaa aurinkoläikkiä! Talvella taas kaikki lämpimät paikat miellyttävät.

  VastaaPoista