keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Kasvit nauttivat

Ulkona kesäänsä viettävät viherkasvit ovat päässeet nautiskelemaan näistä harvinaisista trooppisista öistä, jolloin ulkolämpötila ei laske alle +20 asteen.


Korallikaktus - Rhipsalis pilocarpa

Vein korallikaktuksen ulos ja kasvin oksankärjet alkoivat heti paisua valtavasti. Arvasin, että kohta tapahtuu jotain. Nyt kasvi on täynnä pieniä kukkia. Taitaa tykätä näistä helteistä, sillä korallikakstusten suku kasvaa luontaisesti Etelä-Amerikan keski- ja pohjoisosissa, Keski-Amerikassa ja Karibian saarilla.


Perhosorkidea - Phalaenopsis

Kaikki kolme perhosorkideaani ovat myös hurahtaneet näistä ilmoista. Normaalisti ne eivät kuki koskaan yhtäaikaa, mutta nyt näyttää käyneen niin. (Kolmannesta orkideasta ei ole kuvaa, sillä sen kukat ovat vielä nupuillaan). Valkoinen orkidea alkoi olla mahdoton pidettävä pöydällä, joten pistin sen amppeliin ikkunaan. Nyt se näyttää lentävän ilmassa!

8 kommenttia:

 1. Varmasti tuollaiset trooppiset kukat rakastavat tämänhetkistä säätä. Kuinka kauniit kukat kaktuksessasi onkaan... ja perhosorkidean voisi tosiaan kuvitella pian pyrähtävän lentoon.

  Itse olen aivan surkea viherpeukalo, mutta joitain kasveja olen saanut pidettyä hengissä vuosia (ovat vähitellen tottuneet epäsäännöllisen huonoon hoitoon :) Ne onkin minulle sitten tosi rakkaita kasveja.

  VastaaPoista
 2. Marika,
  Kaktuksen kukat ovat ihan pieniä, mutta kun niitä katsoo läheltä ne ovat tosi kauniita.

  Hyviä kasveja ovatkin just ne, jotka antavat anteeksi meidän hoitajiensa virheet ;)

  VastaaPoista
 3. Upeita kukkia sinulla ja kyllä ne varmasti nauttii ,yölläkin on niin lämmitä ja kosteaa :)

  VastaaPoista
 4. Upeita kukkia todellakin ja hyvin olet niitä hoitanut, kun näyttävät niin hyvinvoivilta. Tropiikkiahan tämä jo lähentelee, joten ei ihme, että trooppiset kasvit kukoistavat. Mies on lintuharrastaja ja tuumi, että helteet voisivat tuoda myös harvinaisempia etelän lintuja Suomeen.

  Helteen ja kuivuuden uuvuttamaa luontoa taas käy jo sääliksi, runsasta sadetta kaivattaisiin jo kipeästi.

  VastaaPoista
 5. oi miten kaunis tuo korallikaktus onkaan,
  niin viehättävä!!

  VastaaPoista
 6. Seijastiina,
  Hyvä että kasvit välillä saavat mahdollisuuden elpyä, kun pitkän talven pimeydessä ja huoneilman kuivuudessa joutuvat riutumaan.

  Mirja,
  Eikös jo haikaratkin ole Suomen lintuja. Sadetta kauvattaisiin. Nuoret puistolehmukset ovat kuivuuden vuoksi kellastuttaneet ja tiputtaneet lehtensä, toivottavasti eivät kuole kokonaan.

  Hanne,
  Kaktusten kukissa on oma viehätyksensä!

  VastaaPoista
 7. Tuo alaspäin roikkuminen taitaakin olla orkidean luonnollinen kasvutapa. Kaunis.

  VastaaPoista
 8. Jokke,
  Puiden rungoillahan ne kasvavat. En tykkää tukea kukkavarsia, se on luonnottoman näköistä.

  VastaaPoista