maanantai 15. maaliskuuta 2021

Pieni niitty

Tein keväällä pihan laitamalle, sora-alueelle pienen, noin 2-3 neliön niityn. Tarkoitus oli hyödyntää osa turhasta, lupiinia ja vuohenputkea kasvavasta alueesta. Tässä parkkipaikan reunassa kasvaa toisessa kohtaa luonnostaan jo jonkin verran niittykukkia, joten alueesta olisi tarkoitus saada kokonaan lupiinivapaa luonnonkukka-alue. Kylvin alueelle lähinnä unikkoja ja ruiskukkia. Ajatuksena oli laittaa sitten syksyllä monivuotisia niittykukkia. Syksyllä oli kuitenkin tärkeämpiä hommia, joten monivuotinen niitty jäi vielä aikeeksi. Toivottavasti kesän kukat kuitenkin kylväytyivät paikalle. 

27 kommenttia:

 1. Voi miten kauniilta näyttää. Noita samoja kukkia minäkin olisin kylvänyt, jos olisin tehnyt tuollaisen niityn. - Mukavaa viikon jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Unikko on hillitty, hieman salaperäinen kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin luonnehdittu. Ja kukan nimikin viittaa vähän noihin ominaisuuksiin :)

   Poista
 3. Ihana kukkien paljous! Herkät unikot huojuvat kauniisti kesäpäivän tuulessa... Onni on oma kukkaniitty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olisipa ihana, kun olisi oikein iso kukkaniitty pihalla.

   Poista
 4. Oi miten ihana. Sainkin idean mitä teen tonttini aurinkoiseen kulmaan.

  VastaaPoista
 5. Nätti kesäkukkaniitty. Jos alueella on vuohenputkea tai muuta hanakasti juurillaan leviävää, niin on hyvä idea kylvää sinne yksivuotisia kesäkukkia auttamaan alueen valtaamisessa. Niittykasvien siemeniä voi muuten kylvää keväälläkin heti kun vain lumet ovat sulaneet. Ehkäpä myös ympärillä olevat niittykukat ovat ripotelleet oma-aloitteisesti syksyllä terveisensä unikkoniittysi multaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aika hankala paikka, kun maantien varrelta kulkeutuu lupiinia lisää. Jospa pikkuhiljaa ehtisin tähänkin paikkaan paneutua. Nyt siinä kyljessä makaa hajonnut paku,joten en viitsi tehdä alueelle paljoa.

   Poista
 6. Oi miten kaunis kukkaniitty. Jotkut asiat hoituu heti jotkut viivästyy hieman.. minulla ainakin. Mutta hieno idea monivuotisista niittykukista.

  VastaaPoista
 7. Ihana piäni niitty - oikia färiläiskä :)

  VastaaPoista
 8. Ihana minunkin mielestäni! Mulla oli aikanaan ruiskukkia vihkikimpussakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan niityiseltä ja kesäiseltä kuulostaa morsiuskimppusi.

   Poista
 9. Aivan ihana näky. Toivottavasti kylväytyvät.

  VastaaPoista
 10. On olemassa valmiita siemenpohjia, 'mattoja',joita levittää maahan kasvamaan. Hauska katoa, millaisia ketokukkia milloinkin ilmaantuu. Onnistui hyvin, kun kasteli säännöllisesti. Pitkäkestoinen unikko oli suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja on myös valmiita siemensekoituksia ilman mattoakin :) Kylvi millä systeemillä hyvänsä, niin pohjatyöt on kumminkin tehtävä. Kitkeminen ja maan muokkaus.

   Poista
 11. Hei, yksityishenkilöiden välinen luotto on rahoitustapahtuma, joka koostuu rahan lainasta suoraan ihmisiltä ilman pankin puuttumista. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenellekään, jolla on kyky maksaa se takaisin huoletta. Odotan innolla yhteydenpitoa kanssasi, jos tarvitset vakavasti luottoa ja jos se on liikearvoa.

  Sähköposti: (simondurochefort@gmail.com)
  WhatsApp: +33752366330

  VastaaPoista
 12. Ihana kesäinen niitty! Ruiskukkia näkee luonnossa harvemmin, ne ovat ihania!

  VastaaPoista