sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Toukokuun alkua

Hyvää äitienpäivää! 

Kevät saapui meille kovin kummallisten säiden saattelemana. Ensin oli hyvin lämmintä ja vapun  jälkeen satoi kunnon lumipeite maahan. Nyt on ollut vuoroin koleaa ja lammintä, sateista ja paisteista. Varjopaikoissa on vieläkin lumiläikkiä ja paahteisissa paikossa on ollut taas lumetonta jo kuukauden verran.

Lämmin aurinko herätti kuusiaidan koloissa talvehtineet kyyt ja aiheutti paniikin meissä ihmisissä. Kissa sai hetkeksi kiellon liikkua yksin ulkona. Meillä on lähin päivystävä eläinlääkäri tunnin ajomatkan päässä, joten kyynpurema saattaisi koitua kissan tuhoksi. Ylimääräisiä sydämentykytyksiä aiheutti myös pihalle ilmaantunut kissavieras, jolle Minttu antoi kunnon kyydit naapuriin. Ihmisemolla oli kiire juosta kissan perässä heti aamuvarhaisella, juuri ennen töihin lähtöä. Meillä kissaa ei jätetä yksi ulos, kun ollaan pois kotoa. Jonkun pitemmän reissun kissa on gps-paikantimen mukaan tehnyt, mutta pääasiassa se on liikkunut pihapiirissä ja lähimetsässä. Ensimmäinen eläinlääkärireissu sujui loistavasti, kissa sai paperiin luonnehdinnan "virkeä ja ystävällinen", mitä Minttu onkin. 

Lumien sulettua pihahommia on riittänyt. Siirsin kyypaikasta löytyneitä sinivuokkoja puutarhaan, siirsin väärässä paikassa kasvaneen jasmikkeen ja käänsin kesäkukkapenkin. Myös lannoitukset ym. keväthommat on tehty. Ostimme risuja varten silppurin ja sitäkin olen ehtinyt testaamaan ja ehkä vähän rikkomaankin (miksi ohjeet ovat niin surkeita!). Rikkaruohoisten pensaiden alle aion laittaa kangasta ja katetta. Ajanpuutteen vuoksi olen harkinnut piha-avun hommaamista. Ainakin isommat kaivuuhommat voisi hoitaa koneella. Mökki on mieheni hoidossa nykyään, jospa saisimme myytyä sen lähivuosina.

Hyvää kevättä kaikille!

15 kommenttia:

 1. Taatusti huolettaa, jos on kisu ja kyitä pihapiirissä. Komeita taimia siellä ja ihana freesia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on täynnä vaaroja, mutta sen takia ei voi jättää elämättä. Onneksi on myös kauneutta ja hyviä asioita.

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja niin kauniita kukkia! Leppoisaa äitienpäivää❤️

  VastaaPoista
 3. Freesia on kaunis kukka. Sama vuosi ja samaa kukkaa myös minun äidillä hääkimpussa.
  Ihana keväinen tunnelma kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin ei ole tainnut olla paljon valikoimaa ja kukissa.

   Poista
 4. Freesia oli munki hääkimpus, violettina ja hiuspannas. Kummasti o säät heitelly, mutta jospa ny alakaas tasaasempi jakso. Mukavaa toukokuun jatkua!

  VastaaPoista
 5. Ihania asetelmia kuvissasi. Hienot orvokit ja taimet. Freesia voi tuoksuakin ihanasti. Toivotavasti kyyt häipyvät pihastanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyitä ei ole onneksi nyt enää näkynyt.Toivottavasti häipyvät lopullisesti.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. huh, millainen seikkailu Minutulla olikaan! tuo pystyyn asetettu uuninsisus on loistava tausta valkoisille freesioille.
  mukavaa toukokuun jatkoa ja toivotaan todella, et kyyt olisivat häipyneet tontilta.

  VastaaPoista
 8. Onko ruukkufreesioitakin!??
  Oi kunpa löytäisin sellaisen! Freesia on aivan ihana kukka. Tuoksun ovat häivyttäneet siitä lähes olemattomiin. Itse en ole allerginen, mutta niin paljon on niitä jotka ovat. Muistojani liittyy freesian tuoksuun.

  VastaaPoista