perjantai 1. maaliskuuta 2019

Helmikuu kotona

Helmikuu sujahti nopeasti ohitse. Mieleen jäi epätavallisen leuto keli, jonka ansiosta sain leikattua pihan kuusiaidan odotettua aiemmin. Keltasirkkujen määrä on kasvanut suureksi laumaksi talven aikana.
 Helmikuussa vietettiin ystävänpäivää.
 
Musta Minttu-ystävä ♥
 
Meidän syrjäkylille eivät kevätkukat ole vielä kauppoihin saapuneet, mutta hommasin niitä varten pöytäkasvihuoneen. Nyt uskaltaa laittaa myrkyllisiäkin kukkia, kun kissa ei pääse niitä maistamaan.
 Löysin ihanan värisen huone-esikon ja santun sen kaveriksi kevättalven iloksi.
Kodinhoitohuone toimii meillä sisääntulona perheen kesken, kun sinne voi jättää piharomppeet kuivumaan. Toin mökiltä vanhan senkin kenkäkaapiksi. Ei haittaa nyt yhtään, että lasiovet ovat hajonneet. Yhden lisähyllyn tein vanhoista kattopaneeleista.
Innostuin noista varastossa lojuvista paneeleista niin paljon, että tein eteisen vaatekomeroon myös lisähyllyn kengille ja laukuille.
Kodinhoitohuonetta olen järjestellyt myös pyykkihuollon suhteen.
Hommasin muovisen sankon tilalle kunnollisen pyykkisaavin. Nyt pyykit saa kannettua vaikka ulos kuivumaan. Vanhan pyykkilaudan toin koristeeksi pyykkikoneen päälle mökiltä.
Kaappien päälle keräsin mökiltä tuotuja alumiinikattiloita ja maitohikkejä koristeeksi. On noilla joskus käyttöäkin, vaikka kukkamaljakkoina. Muiden kaappien päälle laitetusta kahvipannukokoelmasta laitan myöhemmin kuvan.

Mukavaa viikonloppua ja alkavaa maaliskuuta! Kiitos kaikista kommenteista!

14 kommenttia:

 1. Helmikuu tosiaankin meni aivan yllättävän nopeasti ohi silmien! Ensi viikolle on taas lupailtu kiristyviä pakkasia, mutta miellän silti tämän maaliskuun ihanasti ensimmäiseksi kevätkuukaudeksi, kuten se virallisesti onkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli aamulla -17.3 ° pakkasta. Minä pu6dän maaliskuuta vielä kevättalvena, kun luntakin usein sataa vielä paljonkin.

   Poista
 2. Onneksi pimeä talvi on taas takanapäin ja valoa kohti mennään rivakasti. Meillä on vielä kuusiaita mökillä leikkaamatta, arg! Mies on nykyään hoitanut homman koneella, kun saan neulastenpistoista armottoman ultikarian käsiin ja paksut hanskat on leikatessa kömpelöt. Minulla on samanlaisia kasvihuoneita kaksi kappaletta olleet käytössä ulkona yrteille ja taimille, hyvin suojaavat taimia kylmiltä öiltä. Mukavaa viikonloppua.
  ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneen aion minäkin joskus hommata kuusiaitaa varten, kun alkaa tuuheutua liiaksi. Tämä on vasta toinen kerta, kun sitä leikkaan, kun edellinen asukas ei ollut hoitanut aitaa ja se oli kasvanut villinä liian pitkäksi oksiltaan. Nuo ovat hyviä kasvihuoneita varmasti taimikasvatukseenkin. Minulla on pihalla kasvihuonekaappi.

   Poista
 3. Olin kokonaan unohtanut nuo huone-esikot! Sellaisen hommaan ja laitan sen kukkapylvään päälle, ei siitäkään kissat tai oikeammin kissa sitä kurittamaan pääse syömällä! Venni teki yllätyksen ja söi tulppaaneja! Aina ennen jättänyt ne rauhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi iso lasipurkki, siihenkin voisi kukan pistää. Kyllä kissojen kanssa saa välillä taiteilla, kun ovat niin uteliaita.

   Poista
 4. Voi että oli ihania kuvia, varsinkin nuo ensimmäiset lintu-, kukka- ja kissakuvat. Romanttisia pyykkilautoja löytyy meiltä kaksikin kappaletta, en ole vain älynnyt mihin ne tälläisi esille. Nyt tuli niin hyvä idea että pakkohan se melkein on varastaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sait idean. Vanha sopii koristeeksi nykytaloonkin .

   Poista
 5. Hienot kuvat.
  Ihanaa alkanutta kevätkautta.

  VastaaPoista
 6. Ihanan färiset kevätkukat ja kiva valikooma alumiinisia tavaroota. Niistä saa monta hianua asetelmaa. Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 7. voi miten hieno kuva Mintusta! sen turkki on niin ihanan samettinen. Minttu näyttää kotiutuneen hyvin luoksenne.
  sait käytännöllisen ja kauniin kenkäkaapin pienellä tuunauksella.
  mukavaa laskiaistiistaita Sinulle ja rapsutukset Mintulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttu saa paljon silityksiä, rapsutuksia ja pusuja, joten terveiset menevät perille.

   Poista