tiistai 12. helmikuuta 2019

Kissa nimeltään Minttu Räikkönen

 
 
Perheenjäsen, lemmikki, puutarha-apulainen, ystävä... Niin, kissalle voi monenlaisia määritelmiä antaa. Meillä oli 1,5 vuotta kissatonta aikaa, kun edellinen kissamme Seemi jouduttiin viemään armopiikille elokuussa 2017. Vaikka uuden kissan hommaaminen oli ollut puheissa useinkin, Mintun ilmestyminen elämäämme tapahtui kuitenkin sitten todella yllättäen ja nopeasti. Hän tuli meille edellisen omistajan pitovaikeuksien vuoksi. Kun näin ilmoituksen ja kuvan hänestä netissä, oli kissa jo seuraavana päivänä luonamme.

Meillä oli ollut mielessä jo kauan, että seuraava kissa voisi olla musta. Olen lukenut jostain, että mustia kissoja vieroksutaan, varsinkin ulkomailla. Musta kissa ei ole suosittu, kun siitä on hankala saada hyviä kuvia someen ja siihen liittyy edelleen paljon taikauskoa. Meillekin on jo sanottu, että kuinka uskalsitte ottaa mustan kissan. Mielestäni musta kissa on kissoista kaunein, oikea minipantteri!

Minttu on 3-vuotias tumma kaunotar, pitkine hoikkine koipineen ja kynsineen. Kun siskoni kuuli, että kissan nimi on Minttu, hän sanoi, että ovat tummia molemmat, kissa ja Minttu Räikkönen. Niin Minttu sai lisänimekseen Räikkönen.

Alku (1,5 viikkoa) on ollut toisiinsa tutustumista ja yhteiseloon sopeutumista. Jokaisessa kissassa on varmasti omat hyvät puolensa ja haasteensa. Mintun intohimona on puihin kiipeily, mikä vähän huolestuttaa kesää ja pihaelämää ajatellen. Myös viikonloppureissujen ajaksi pitäisi löytää hoitaja tai hoitopaikka. Uskon, että noistakin ongelmista vielä selvitään. Muuten Minttu on kova juttelemaan (varsinkin ruoka-aikoina) ja tykkää maata sylissä hyrisemässä. Touhukas, aktiivinen ja raipas kissa! Vielä meistä hyvät ystävät tulee, uskon niin. Seemin kaltaista kissaa ei kuitenkaan elämääni koskaan enää tule, hän oli ainutlaatuinen, korvaamaton ja säilyttää sydämessäni aina erityisen paikan.

32 kommenttia:

 1. Ihana musta prinsessa :-)
  Toivotan teille onnistumisia tutustumisprosessiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivon mukaan kissa myös on tyytyväinen meihin ja kotiinsa.

   Poista
 2. Minullakin oli musta kissa, rakas kolli, metrimitaksikin kutsuttu, kun oli niin hirmuisen pitkä selkä. 17 vuotta sain nauttia kissani seurasta. Monta vuotta jo on kisuni menettämisestä, mutta aina vain on ikävä. Toista samanlaista ei elämääni enää tule, sen tiedän. Minttu vaikuttaa ihanan uteliaalta ja kaikesta kiinnostuneelta, toivotan teille ihanaa yhteistä arkea kaikkine yhteisine seikkailuineen ja uusine kokemuksineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitkään olet saanut kissaa pitää, meillä aika Seemin kanssa kesti vain alle 8 vuotta. Olen kuullut monen sanovan, että ihmisen elämään ei osu useinkaan kuin yksi erityinen kissa, jonka vertaista ei ole toista. Tosin jokainen heistä on omalla tavallaan erityinen ja ihana.

   Poista
 3. Onpas sievä kissa! Mukava, kun on sosiaalinen. :) Meillä köllii kaksi päällisin puolin mustaa kollipoikaa, pojilla on "frakit". Valkeasta mahapuolesta ainakin saa hyviä somekuvia... Innokkaasti ovat touhuissa mukana, suosikkipuuhia on (ilmeisen ruuanlaiton jälkeen) rikkaruohojen kitkeminen. Siinä kun saa jahdata kaikkea kuivaa ja rapisevaa ja ilmassa lentelevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kissoista on paljon seuraa arjen hommissa. On vähän hassua, jos kissoja valitaan en mukaan miltä näyttävät somessa. Frakkikollit ovat varmaan ihanat!

   Poista
 4. Meidän Hessu oli myös musta pitkäkarvainen kollikissa, ainut pieni valkoinen laikku kaulan alla oli kuin rusetti herralla. Hessu oli pihan kunkku ja puolusti armottomasti reviiriään ja vahti kanitarhaa jopa henkensä uhalla. En tiennyt, että mustat kissat ovat noin vieroksuttuja. Meille ainakin Hessu toi paljon onnea ja iloa kokonaisen kissan verran. :-) Toivotaan uudelle lemmikkiystävälle pitkää ikää ja paljon onnellisia kissanpäiviä väristä huolimatta.
  ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä se on uskomatonta miten ihmiset ovat mitä ihmeellisempien uskomusten vallassa. Mustat kissat ovat ihania!

   Poista
 5. Mustien kissojen omistajana olen samaa mieltä, että niissä on jotain erityistä! Molemmilta tosin löytyy ihan vähän valkoista, että olisivat säästyneet noitavainojen aikaan! Hyvää yhteistä eloa! Näemmä on hyvät Vänttisen valjaat hankittu! Ne ovat kyllä hyvät, parhaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mintulla on myös se mustien kissojen laikku rinnassa ja hiukan valkoisia karvoja alavatsassa. Valjaat ovat Seemin vanhat ja ehkä hiukan liian pienet, pitäisi hommata M-kokoa.

   Poista
 6. Onnea yhteiseloon uuden perheenjäsenen kanssa!

  VastaaPoista
 7. Hyvä että Minttu löyti hyvän koron. Onnia yhteiselle taipalehelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meillä Mintusta pidetään kyllä hyvää huolta.

   Poista
 8. Kaunis ihana kissa, minusta mustat kissat ovat varsin hurmaavia. Onneksi olkoon Mintulle ja etenkin henkilökunnalle, jotka löysivät näin kauniin kissauksen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Henkilökunta täällä koettaa tehdä parhaansa 😀

   Poista
 9. Ihanaa, kun teillä on taas kissa! Onhan Minttu oikea kaunotar. Seemiä ei voi toinen kissa korvata, mutta Minttu on varmasti omalla tavallaan ihana. Paljon yhteisiä onnellisia vuosia teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On lemmikistä oma vaivansakin, mutta tuovat ne paljon iloa elämään vastalahjaksi.

   Poista
 10. Söpö Minttu. Onnellista yhteiseloa!

  Hyvää ystävänpäivää! <3

  VastaaPoista
 11. Hyvää ystävänpäivää! Meidän kisuli on mustavalkoinen. Taitavat hienommin sanoa tuxedoksi. Meillä olisi M-kokoiset miltei käyttämättömät pinkit Vänttiset. Jos saisin osoitetietosi, niin postittaisin valjaat. Ihan ilmaiseksi tulisivat.

  Laitanpa sinulle sähköpostia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä täälläkin valjaista. Ja hyvää ystävänpäivää, myös kisulle.

   Poista
 12. Minttu on hurmaava kaunotar, ihan niin kuin kaimansakin! <3
  Tyylikäs musta kissa on linjakkaan upea ilmestys.
  Täällä Espanjassa löytöeläintalot pullistelevat mustia kissoja juuri taikauskon takia.
  Surullista.

  Kauniita helmikuun päiviä teille uuden perheenjäsenen kanssa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihme, miten mustia kissoja vieroksutaan. Kiitos ja ihanaa kevättä etelään.💕

   Poista
 13. Onpa kaunis uusi perheenjäsen <3 Paljon onnellisia hetkiä yhteiseloon! Mukavaa päästä seuraamaan kissajuttuja jatkossakin. Seemiä tuli ikävä näin näytön tälläkin puolen, vaikka en häntä koskaan tavannutkaan.

  VastaaPoista
 14. Ihana!
  Meilläkin on musta kissa, ne ovat kyllä erityisiä:)

  VastaaPoista
 15. olen iloinen puolestasi Huopalintu, Minttu Räikkönen vaikuttaa todella luonnikkaalta kissalta. mustaa kissaa en kavahda, minulla on ollut itsellänikin aikojen saatossa kaksi koko mustaa kissaa ja kaksi mustavalkoista. ensimmäinen oma kissani, Mia Isabella, oli musta eurooppalainen, muut ovat olleet maatiaiskissoja. kaipaan edelleen kovasti kissojani. toivon, että meilläkin olisi vielä joskus kissa ja koira myös...
  rapsutuksia Mintulle korvan taakse, hän on niin kaunis!

  VastaaPoista
 16. Kyllä olette upean ja kauniin silkkiturkin saaneet.
  Onnea yhteiseloon!

  VastaaPoista