perjantai 26. kesäkuuta 2015

Lilanpunaista

Mökkipuutarhassa kasvaa luonnostaan paljon puna-ailakkia. Tähän niittymäiseen, hoitamattomaan kohtaan olen näköjään joskus humpsauttanut ylimääräisiä illakon siemeniä.  Joku yksinäinen laukkakin joukossa kukoistaa. Jostain syystä laukat eivät viihdy meidän puutarhassa, eivät edes hoidetussa kukkapenkissä.

 
Rinteessä kukkii perennojen joukossa niittykukkia. Tässä kurjenpolvia ja puna-ailakkia yhdessä.
Sirot keijunkukat sopivat myös kurjenpolvien joukkoon.Toisessa kohtaa pihaa, kukkapenkin reunassa on miniatyyripuutarha tai satupuutarha. Siellä saavat tilaa  myös pienet ja sievät.

Espanjansinililjat meinaavat silti jäädä kuunlijan jalkoihin.Espanjansinililja lähikuvassa.

8 kommenttia:

 1. Ihana yhdistelmä tuossa ylimmässä kuvassa. Jotenkin niin vapautuneen huoletonta tunnelmaa ja ihastuttava tuo yksinäinen laukkakin kuvassa. Meillä on muuten tuo samainen ongelma, että laukat eivät viihdy, pitääpä oikein ottaa selvää mistä voisi johtua

  VastaaPoista
 2. Jori, mökillä ei jaksa ja pysty pitämään kaikkia rikkaruohoja kurissa ja kun luonto on joka paikassa hyvin lähellä metsän ja naapurin peltoniityn muodossa, on pakko sallia luonnonkasvit. Laukka-asiaan tosiaan pitäsisi perehtyä tarkemmin.

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunista. En tiedä, mistä illakko on meidän pihalle eksynyt, siemeniä on varmasti tullut mukaan, kun hain taimia purkutalojen pihoista, mutta se kaunis ja tervetullut. Se on niin perhosten kuin pörriäistenkin suosiossa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Olen kovasti tykästynyt espanjansinililjoihin, varsinkin vaaleanpunaisiin. Ovat herttaisia ja kukkivat näillä keleillä pitkään. Kivoja kesäkuvia!

  VastaaPoista
 5. Mustakissa, kiva kun illakko on löytänyt sinunkin pihaan. Mulla on flunssa, joten täytyy sairastella viikonloppu. Mukavaa viikonloppua!

  Intianminttu, vaaleanpunaiset olisi kivoja, mutta vain nuo siniset mulla kukkii värisekoituksesta.

  VastaaPoista
 6. Oi että, kun siellä on niin sulla kaunista!
  Miniatyyripuutarhakin tosi upea!

  VastaaPoista
 7. Harakka, puutarha on silmiä varten olemassa :)

  VastaaPoista
 8. These are fantastic photos!!! ♥

  VastaaPoista