perjantai 26. kesäkuuta 2015

Lilanpunaista

Mökkipuutarhassa kasvaa luonnostaan paljon puna-ailakkia. Tähän niittymäiseen, hoitamattomaan kohtaan olen näköjään joskus humpsauttanut ylimääräisiä illakon siemeniä.  Joku yksinäinen laukkakin joukossa kukoistaa. Jostain syystä laukat eivät viihdy meidän puutarhassa, eivät edes hoidetussa kukkapenkissä.

 
Rinteessä kukkii perennojen joukossa niittykukkia. Tässä kurjenpolvia ja puna-ailakkia yhdessä.
Sirot keijunkukat sopivat myös kurjenpolvien joukkoon.Toisessa kohtaa pihaa, kukkapenkin reunassa on miniatyyripuutarha tai satupuutarha. Siellä saavat tilaa  myös pienet ja sievät.

Espanjansinililjat meinaavat silti jäädä kuunlijan jalkoihin.Espanjansinililja lähikuvassa.

8 kommenttia:

jori kirjoitti...

Ihana yhdistelmä tuossa ylimmässä kuvassa. Jotenkin niin vapautuneen huoletonta tunnelmaa ja ihastuttava tuo yksinäinen laukkakin kuvassa. Meillä on muuten tuo samainen ongelma, että laukat eivät viihdy, pitääpä oikein ottaa selvää mistä voisi johtua

Huopalintu kirjoitti...

Jori, mökillä ei jaksa ja pysty pitämään kaikkia rikkaruohoja kurissa ja kun luonto on joka paikassa hyvin lähellä metsän ja naapurin peltoniityn muodossa, on pakko sallia luonnonkasvit. Laukka-asiaan tosiaan pitäsisi perehtyä tarkemmin.

mustakissa kirjoitti...

Tosi kaunista. En tiedä, mistä illakko on meidän pihalle eksynyt, siemeniä on varmasti tullut mukaan, kun hain taimia purkutalojen pihoista, mutta se kaunis ja tervetullut. Se on niin perhosten kuin pörriäistenkin suosiossa.
Mukavaa viikonloppua!

Intianminttu kirjoitti...

Olen kovasti tykästynyt espanjansinililjoihin, varsinkin vaaleanpunaisiin. Ovat herttaisia ja kukkivat näillä keleillä pitkään. Kivoja kesäkuvia!

Huopalintu kirjoitti...

Mustakissa, kiva kun illakko on löytänyt sinunkin pihaan. Mulla on flunssa, joten täytyy sairastella viikonloppu. Mukavaa viikonloppua!

Intianminttu, vaaleanpunaiset olisi kivoja, mutta vain nuo siniset mulla kukkii värisekoituksesta.

Harakka kirjoitti...

Oi että, kun siellä on niin sulla kaunista!
Miniatyyripuutarhakin tosi upea!

Huopalintu kirjoitti...

Harakka, puutarha on silmiä varten olemassa :)

Timi kirjoitti...

These are fantastic photos!!! ♥