lauantai 19. heinäkuuta 2014

Vanhat puutarhatuolit

Vanhat puutarhatuolit mökillä olivat ruosteen peitossa ja puuosienkin maalit hilseilivät.  Ne näyttivät jo niin kamalilta, että  moni olisi varmaan heittänyt ne jo pois. Kun osat olivat kuitenkin ihan toimivat, ajattelin kokeilla voisiko niille vielä tehdä jotain. Hankasin ensin hiekkapaperisienellä metalliosat ja ruoste irtosikin niin hyvin, että alla oleva valkoinen maali tuli kirkkaana esiin. Lopuksi pesin tuolit ja totesin, että osa tummentumista pinnassa olikin likaa. Kun varastosta löytyi ikivanhaa metallimaalia, joka lupasi peittää ruosteenkin (sitä jäi hankaamisen jälkeen hiukan joihinkin paikkoihin) ja puumaaliakin oli, niin maalasin lopuksi kaikki osat.

Vasemman puoleinen tuoli näytti hiomisen ja pesun jälkeen jo ihan käyttökelpoiselta.
Kaatopaikkauhan alla olevat tuolit saivat jatkoaikaa. Harmi, että samaan sarjaan kuuluva pöytä oli niin huonokuntoinen, että se piti hävittää.

6 kommenttia:

 1. Mitään ei kannatta suraan heittää vaan pois...noistakin kehkeytyi entistä ehommat..:)

  VastaaPoista
 2. 'Kätevä emäntä' (joka muuten parhaita tv-sarjoja pitkiin aikoihin)

  VastaaPoista
 3. Irmastiina, kaikki pitää käyttää loppuun saakka, se on yksi mottoni.

  Pekka, tuota sarjaa en ole nähnyt, kuulostaa mielenkiintoiselta.

  Susanna, kiitos.

  Anu Kristiina, olisin kaivannut noihin vielä jotain väriä, mutta maalasin niillä maaleilla, mitä varastosta sattui löytymään.

  VastaaPoista
 4. Kannatti miettiä toinenkin kerta ennen pois heivaamista. Tulipa kauniit tuolit, joilla on vielä monta kesää edessään.

  VastaaPoista