perjantai 30. joulukuuta 2011

Olisiko

Harmaamalvikin siemenistä kiinnostuneita? Voisin muutamille lähettää. Keräsin siemeniä syksyllä mökillä ollessani. Oli tarkoitus kysyä jo aikaisemmin, mutta unohdin. Malvikinhan voi kylvää syksyllä suoraan maahan tai sitten aikaisin keväällä. Kymäkäsittely voi parantaa itävyyttä.
Harmaamalvikki on vanha, kestävä ja helposti kasvatettava maatiasperenna. Kasvaa noin 1,5 metrin korkeaksi ja kukkii runsaasti ja pitkään loppukesästä, heinä-syyskuussa. Sopii myös leikkokukaksi.

10 kommenttia:

 1. Ihana, malvikki on yksi lempikukkiani...☺

  Mahtaisinkohan saada kasvamaan siemenestä...en ole mikään viherpeukalo...☺

  VastaaPoista
 2. Malvikki on aivan ihana. Kävin sitä hakemassa meidän pihaan loppu kesästä purkutalon pihalta, toivottavasti jatkaa kasvuaan ensi kesänä. Jos en olisi hakenut, olisin mielelläni halunnut siemeniä:)

  VastaaPoista
 3. Irmastiina,
  Malvikki on yksi helpoimmista siemenistä lisääntyvistä perennoista. Leviää itsestäänkin siemenistä. Ja aina kannattaa kokeilla, en veloita siemenistä mitään. Kun kylvää maan sulettua, vaikka huhtikuussa, on vielä sen verran kylmää, että siementen tarvitsema kylmäkäsittelykin tulee samalla hoidettua.

  Laitan sähköpostia sinulle.

  Mustakissa,
  Toivottavasti malvikkisi lähtee, kasvuun. Se on kyllä helppo kasvi, joten varmaan onnistut.

  VastaaPoista
 4. Heippa trina♥

  Minä voisin yrittää kasvattaa malvikkia=)
  Jos niitä siemeniä riittää, voin ilolla ottaa vastaan..

  ihana ajatella jo kevään juttuja..

  Oikein suloista uuden Vuoden aikaa, vuoden vaihtumista ja astumista uuteen!

  VastaaPoista
 5. Hanne,
  laitan ensiviikolla postiin, kiva että siemenet kelpaavat, tuntuisi hassulta antaa mennä hukkaan, kun malvikit tekevät aivan hurjasti siemeniä.

  Samoin sinulle mukavaa tulevaa vuotta.

  VastaaPoista
 6. Voi, olisin muuten kiinnostunut kokeilemaan noita malvikkeja puutarhapalstallani, mutta sinne ei pääse kovin aikaisin kylvämään :( Mutta jos siemenet pakastaisi ja kylväisi heti mahdollisuuden tullen niin onnistuisikohan ne silloin?

  VastaaPoista
 7. Murmeli,
  Jos se on sellainen palsta, missä kasvit voivat olla paikallaan useamman vuoden, niin silloin voit sinne kylvää. Jos palsta välillä kynnetään, ei onnistu, sillä tuo on monivuotinen kasvi, joka tekee ensimmäisenä vuonna lehtiruusukkeen ja kukkii vasta toisena kesänä. Kylvää kyllä voi myöhemminkin keväällä ja pitää siemeniä esim. jääkaapissa tai parvekkeella keväällä muutamia viikkoja, niin tulee kylmäkäsittely tehtyä.

  VastaaPoista
 8. Hei Trina,
  nyt vasta huomasin tämän postauksesi. Vieläkö sinulla on harmaamalvikin siemeniä? Jos on, niin voisin kokeilla kasvattamista. Minulla on joskus ollut ruusumalvaa, joka on lehdiltään ja terälehdiltään hieman erilaista.

  VastaaPoista
 9. Piri, vielä sulle riittää. Sitten onkin tällä erää loppu.

  Jos joku vielä löytää tänne myöhemmin, niin voin ensi syksynä taas kerätä malvikin simeniä, joten viestitelkää.

  VastaaPoista
 10. Trina, laitoin juuri sähköpostia. Kiitos! Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista