lauantai 5. kesäkuuta 2010

Kesälauantainametsäkurjenpolvi

purolitukka (ylä- ja alakuva)

Tänään kävelylenkillä tuli vastaan outo kasvi. Kotona harmittelin, etten omista kasvikirjaa. Netistä kuitenkin löytyi mainiot LuontoPortti -sivut, jossa voi tunnistaa kasveja, perhosia, lintuja ja kaloja esiintymispaikan ja tuntomerkkien avulla. Siellä sitten tunnistin kasvin purolitukaksi. Kiva oppia jotain uutta luonnosta ja hienoa, että luontoon liittyviä sivustoja löytyy netistä.

Koko viikko on ollut täynnä mukavaa tohinaa ja olen ollut hyvillä mielin. Paljon on tehty suunnitelmia kesän varalle ja pitkästä aikaa pääsen käymään vanhempien ja muiden läheisten luona Itä-Suomessa. Nykyään on harmillista, että etäisyydet rakkaisiin ihmisiin ovat monilla ihmisillä pitkiä. Kun omat vanhemmat vanhenevat, yhteinen aikakin vääjäämättä vähenee. Pitkä välimatka silloin harmittaa. Isäni täyttää nyt vuosia ja ollaan suunniteltu yhteistä kivaa tekemistä, vaikka sisälaivaristeilyn muodossa. Isä kaipaa usein kavereita, joiden kanssa tehdä pieniä retkiä. Viime kesänä vietiin isä mukanamme geokätköille, mistä hän oli aivan innoissaan. Äiti taas kaipaa juttukaveria tyttöjen juttuihin. Vanhenevat vanhempamme tuntuvat ikävöivän lapsiansa ja mukava yhteistä aikaa onkin viettää.

Kaunista viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Itsekin harmittelen samaa, pitkät välimatkat omiin sukulaisin ja vanhempiin on joskus kurja juttu. Itä-Suomi on mielestäni kauneinta suomea, olenhan itsekin sieltä lähtöisin :) Kiva että pääsette sinne lomailemaan.

  Ihania kuvia kävelyreissulta. Tuollaista purolitukkaa en tiedä koskaan edes nähneeni (paitsi nyt :)

  VastaaPoista
 2. Aamun valo on täynnä odotusta, jota kukat malttamattomina vartovat. -- Tervetuloa Karjalan maille.

  VastaaPoista
 3. Marika ja Aamu,
  Itä-Suomessa ja muuallakin Suomessa on niin paljon kauniita maisemia ja vesistöjä, että on aina kiva päästä reissuun.

  VastaaPoista
 4. Yläkuvissa on lapsuuteni harvaa soreiden mäntyjen hallitsemaa hangasmaata. Ihanaa.

  VastaaPoista