keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kissamaisia metkuja

Uusia tapoja syntyy joskus ihan huomaamatta. Eräänä aamuna havahduin huomaamaan, että meillä on kissan kanssa tullut uusi aamurituaali. Kun olen syönyt puurolautaseni tyhjäksi ja kahvinkeitin alkaa purputtaa, asettuu kissa parvekkeen oven eteen odottamaan. Kun kahvi on tippunut, menen kissan ja höyryävän kahvimukin kanssa parvekkeelle. Kun moni muu polttaa aamutupakat parvekkeella, minä juon siellä aamukahvia kissan kanssa.

Etuovelle ei pikku kissallamme ole asiaa, siellä vartioi naapurin iso kissa. Miten muut kissat näyttävätkään niin jättisuurilta... olen kai jo tottunut meidän murun pieneen olemukseen.

Tässä pieni silitysapulainen silityslaudalla.

Vessatouhuissa. Hiekkalaatikossa on välillä vedetty vessaperit kakkojen päälle (onneksi rullat ovat sattuneet aina olemaan aika lopussa, kun tällaista on tapahtunut). Pallokin on usein kannettu hiekka-astiaan. Tuo pallo on mystinen esine, se löytyy milloin mistäkin: kumisaappaasta, lankakorista, kukkamullista... Ja kun alan kaupan kassalla latoa ostoksia kotoa tuotuihin kauppakasseihin, löytyy kassista usein leluhiiriä ja palloja.

Tässä pieni siivousapulainen kantaa pölyhuiskaa.

Lopuksi matot rullalle ja pihalle...

13 kommenttia:

 1. Näistä kuvista tuli heti hymy huulille ^^. Kissat on aika erilaisia kuin koirat... tai ei meidän Onni ainakaan piilottele lelujansa tuollatavalla, kissalle se jotenkin sopiikin. Oon sanonut monta kertaa, mutta vielä sanon silti, että Seemi (muistinko oikein) on kauniin värinen ^^.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia..
  tunnistan jotenkin kissan mielenliikkeet..
  ne ovat niin luovia, hakevat mielenkiintoisia paikkoja..
  Jos joku uusi juttu tulee kotiin, kissat ekana haistelee, testaa, etsii paikakseen...

  VastaaPoista
 3. Siis niin ihastuttavia
  Otuksia! Kissit!

  Joka ilta Kissa kiertää
  koko asunnon, hiljaa
  se tarkistaa, että
  kaikki on paikoillaan.

  Tytär sanoi samaa,
  ne käy katsomassa
  nukkuvat lapset
  ja haistelevat
  tunnelmia!
  Mjau!

  VastaaPoista
 4. Tuuluska,
  Kissat ja koirat ovat tietysti erilaisia, mutta on yksilöissäkin paljon eroja. Meidän Seemi tykkää kuljetella tavaroita ja jostain syystä siitä on kiva tiputtaa tavarat johonkin astiaan, koriin, kassiin. Välillä siinä on aika koiramaisiakin piirteitä

  Hanne,
  Kissat tosiaan tutkii kaikki paikat. Meidän kissa käy aina tarkastamassa kauppakassit ensimmäisenä ja haluaa maistiaisia salaatinlehdistä!

  Herne,
  Ihania kodin tunnelmannuuskijoita teillä :D

  VastaaPoista
 5. Ihana aamurutiini:D Minulla on aikaisemmin ollut kissoja ja juuri nyt haluaisin taas oman kehrääjän, mutta mies on allerginen...

  VastaaPoista
 6. Kyllä noi kisuliinit ovat sitten sulosia!
  Viimenen kuva on niin hellyttävä!

  VastaaPoista
 7. Kasselin kyyhky,
  Minunkin mies on allerginen kissoille, mutta ei näköjään meidän kissalle, onneksi! On kurjaa, jos tykkää eläimistä eikä voi niitä pitää, tiedän tunteen.

  Harakka,
  Minun kameralla ei saa hyviä kuvia liikkuvista kohteista, varsinkaan hämärässä, mutta hyvä jos kissan suloisuus välittyy kameran puutteista huolimatta kuvista.

  VastaaPoista
 8. Ihana kissapostaus :)

  Blogissani on sinulle tunnustus, jos haluat käydä kurkkimassa!

  VastaaPoista
 9. On ne jännii noi kissat. Mun Marakatti rupes 1 v. päivänään leikkiin mun pikkuruisella hajuvesi pullolla ja aina kun pesen käteni kylppärin lavuaarissa, se tulee ja pyyhii sen kuivaksi etutassuillaan ja käy sitten makaamaan siihen. Se myös seuraa hyvin tarkkaan kaikkea mitä meillä tehdään. Herrasmies taas, nukkui se missä tahansa, tulee kurkku suorana ulvoen ja juosten kun naapurin tyttö tulee sitä tervehtimään ja huutaa "Hiiri Herralle!" Kyllä saa nauraa, vaikka välillä Herra syö hiirensä ei sopivassa paikassa!

  VastaaPoista
 10. Tyty,
  Olipa kiva kuulla sinun kissatarinoita! Kissat ovat niin mainioita otuksia, niiden touhuissa riittää ihmettelemistä ja ne tuovat hyvän mielen pienellä olemnuksellaan.

  VastaaPoista
 11. Aikun kivoja juttuja tehneet kissat, no mistähän se ymmärtääkin että kakat on hyvä peittää paperilla, heh ;D
  Meillä oli ennen Peetu kissa, se rullasi joskus kun sille päälle sattui vessapaperi rullaa ihan huvikseen, kunnes se oli kaikki saatu alas, noh, ikävää tietty arvelin, kun yksin oli noina päivinä :D

  VastaaPoista
 12. Seijastiina,
  Kissat tosiaan saattavat alkaa tehdä "tuhoja", jos ovat turhautuneita. Meidän kissalla olisi hyvä olla leikkikaveri, kun on niin aktiivinen ja touhukas, itkee välillä turhautumistaan. Sisäkissalle joutuu keksimään viihdykkeitä, että ei ihan tympäytyisi.

  VastaaPoista