keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Väripipanoita


On tullut vuosien varrella hommattua noita erivärisiä helmiä ja lasikiviä eri tarkoituksiin. Joku vuosi sitten tympäännyin, kun niitä oli niin paljon, että mitään käyttöä en enää keksinyt. Aloin kieputella ja pujotella helmiä rautalankoihin ja sitten keksin noita erilaisia värihäkkyröitä. Sekavärinen auringonkukka somistaa vessan pikkuikkunaa ja toimii samalla sälekaihtimena. Pieniä pyörylöitä tein alunperin myös ikkunaan, mutta jostain syystä lasikivet tippuivat niistä (olin kai käyttänyt väärää liimaa) ja helmet jäivät jäljelle. Nyt laitoin pikkupyörylöitä roikkumaan calluna-amppeleihin parvekkeelle. Vähän ovat jo vuosien varrella vääntyneet ja muutenkin kärsineet, mutta menevät parvekkeella, missä niitä ei tarkemmin tarkastella. Talveksi olen tehnyt samalla systeemillä valkoisia rautalankapalloja, joissa värittömiä helmiä. Laitan niistä myöhemmin uuden postauksen, jos jotakuta kiinnostaa.

Rautalangasta on helppo vääntää erilaisia kuvioita, vaikka sydämiä, joihin sitten kieputtaa rautalankaa ristiin rastiin. Helmet kannattaa pujottaa ensin. Helppoa askartelua vaikka lasten kanssa. Niistä saa vaikka mobilen roikkumaan lamppuun. Valo siivilöityy kivasti läpinäkyvistä helmistä.

6 kommenttia:

 1. Kauniita väriyhdistelmiä!

  Syksyä piristämään
  ja silmien iloksi!

  Tuo keltainen kukka
  on todella upea!
  Taiteilijan kädet ja
  silmät osaavat sommitella!

  VastaaPoista
 2. Herne,
  kiitos mieltä piristävistä sanoistasi :)

  VastaaPoista
 3. Kauniin näköisiä, valo kuultaa kauniisti läpi, jotenkin tulee kaleidoskooppi noista mieleen, yksi lempileluistani lapsena.

  VastaaPoista
 4. Mirja,
  voi, minulta on jäänyt koko kaleidoskooppi näkemättä! Ehkäpä siksi nyt on kiva leikkiä noilla väreillä :)

  VastaaPoista
 5. Ihania värejä helmien pinnoilla. Kaunista...

  VastaaPoista
 6. Ja piti vielä sanomani että minua ainakin kiinnostaa ne talviset pallot... jostain syystä minua viehättää rautalanka ja helmet, mutta olen huono keksimään itse mitään sen kummempaa. Mukava katsella mitä ihanuuksia sinä olet keksinyt ja tehnyt!

  VastaaPoista